Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja7603.12.2018 

14331-2018 (01 01 03)

Vuoropalomestarin (P3) tehtävään nimeäminen määräajaksi

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Pertti Soininvaara ja aluepalopäällikkö Kari Alanko 3.12.2018:

Aluepelastuslautakunta päätti 26.1.2012 perustaa päällystöpäivystykseen tarkoitetut palomestarien virat. Palomestarin virat ovat ns. päiväpalomestarin virkoja, joista komennetaan erillisellä päätöksellä vuoropalomestarin tehtävään palvelutasopäätöskauden ajaksi. Vuoropalomestarin tehtävään nimetty palomestari Timo Saari on ilmoittanut halustaan siirtyä takaisin omaan palomestarin virkaansa. Pelastuslaitoksella on ollut vakituisena päiväpalomestarin virassa palomestari Iina Virnes, joka on toiminut vuoromestareiden poissaolojen tuuraajana jo useiden vuosien aikana. On tarkoituksenmukaista siirtää palomestari Iina Virnes tekemään vuoropalomestarin tehtävää, kunnes sote/maakuntauudistuksen tuomat muutokset ovat selvillä.

Vuoropalomestarin (P3) työaika on tällä hetkellä poikkeusluvan alainen työaika. Tehtävän palkkaus on päätetty virkojen perustamisen yhteydessä.

Esitämme, että palomestari Iina Virnes siirtyy tekemään vuoropalomestarin tehtävää omasta virastaan vapautettuna, kunnes sote/maakuntauudistuksen tuomat muutokset ovat selvillä. Palomestari Timo Saari palaa omaan palomestarin virkaansa. Sekä Timo Saari että Iina Virnes ovat suostuneet yllä mainittuihin järjestelyihin.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin, että palomestari Iina Virnes siirtyy tekemään vuoropalomestarin tehtävää omasta virastaan vapautettuna, kunnes sote/maakuntauudistuksen tuomat muutokset ovat selvillä tällä päätöksellä kuitenkin enintään 31.12.2019 asti. Palomestari Timo Saari palaa omaan palomestarin virkaansa. Em. muutokset astuvat voimaan kun asian vaatimat järjestelyt on suoritettu, kuitenkin viimeistään 1.1.2019.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

tiedKunnan Taitoa Oy
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedAlanko Kari
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
aoSaari Timo
tiedSoininvaara Pertti
aoVirnes Iina
tiedVirto Juha