Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja7328.11.2018 

10015-2018 (01 01 01)

Palotarkastajan viran määräaikainen täyttäminen, vak.nro 100329

Pelastuspäällikkö Mika Viljanen ja riskienhallintapäällikkö Petri Tassila 15.10.2018:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen määräaikaiseen palotarkastajan virkaan (vak.nro 100329) haki määräaikaan mennessä 6 hakijaa. Virka täytetään määräaikaisesti 1.1.2019 - 9.8.2019.

Palotarkastajan viran kelpoisuusvaatimuksena on virkaan soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi rakennusmestarin tutkinto, perehtyneisyys pelastustoimeen ja vähintään B-luokan ajokortti.

Lisäksi katsottiin eduksi työkokemus mielenterveyshoitajan, sosiaalityöntekijän tai asumisneuvojan tehtävistä (Pelastuslaki 42§).

Ennen määräaikaisen viran vastaanottamista on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilasta sekä annettava suostumus suppean turvallisuusselvityksen hankkimiseen. Virka täytetään 4 kuukauden koeajalla.

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen palotarkastajan tehtäviin kuuluu mm. tarkastuskohteissa turvallisuuskulttuurin arvioiminen, rakennusten paloturvallisuuden valvonta, kemikaalilainsäädännön valvontavelvoitteet, ohjaus-, lausunto- ja neuvontatehtävät sekä turvallisuusviestinnän toteuttaminen. Työ on hyvin itsenäistä.

Esitämme, että palotarkastajan määräaikaiseen virkaan vak.nro 100329 valitaan Susanna Hakonen.

Esitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, työkokemuksesta, koulutuksesta ja erityisesti haastattelijan arvioimasta sopivuudesta sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa palotarkastajan toimenkuvan mukaisia tehtäviä.

Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Viranhoito alkaa, kun päätös on saanut lainvoiman, kuitenkin aikaisintaan 1.1.2019 tai sopimuksen mukaan, kun hyväksytty lääkärintodistus terveydentilasta on toimitettu ja suppea turvallisuusselvitys on tehty.

Pelastuspäällikkö, pelastusjohtajan varahenkilö Mika Kontio:

PäätösPäätin, että palotarkastajan määräaikaiseen virkaan vakanssinumero 100329 valitaan Susanna Hakonen.

Viranhoito alkaa, kun päätös on saanut lainvoiman, kuitenkin aikaisintaan 1.1.2019 tai sopimuksen mukaan, kun hyväksytty lääkärintodistus terveydentilasta on toimitettu ja suppea turvallisuusselvitys on tehty.

 

Mika Kontio

pelastuspäällikkö

pelastusjohtajan varahenkilö

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöksen liitteenä

Jakelu

tiedKunnan Taitoa Oy
aovirkaa hakeneet
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedReiman Anita
tiedSoininvaara Pertti
tiedTassila Petri
tiedViljanen Mika