Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta8005.12.201816

12203-2018 (02 05 01)

Turun Seudun Väestönsuojeluyhdistys ry:n avustus vuodelle 2019

Tiivistelmä:

Pelastusviranomaisen apuna toimivan järjestön avustusanomus vuodelle 2019. Aluepelastuslautakunnalle esitetään 8500 €:n avustuksen myöntämistä.

Vsaluelk § 80

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 26.11.2018:

Turun Seudun Väestönsuojeluyhdistys ry anoo 8.500 euron toiminta-avustusta vuodelle 2019.

Turun Seudun Väestönsuojeluyhdistys ry toimii viranomaisia avustavana yhdistyksenä omatoimisen suojelun sekä tulipaloja ennalta ehkäisevän koulutus-, neuvonta-, tiedotus- ja valistustehtävien suorittajana.

Turun väestönsuojelutoimiston ja Turun palolaitoksen aikana Turun kaupunki tuki yhteistyötä toiminta-avustuksen muodossa ja aluepelastustoimen aikana aluepelastuslaitoksella on ollut ostopalvelusopimus yhdistyksen kanssa.

Aikaisemmin aluepelastustoimi tuki yhdistyksen toimintaa koulutuksen ostopalvelusopimuksella, joka perustui aikaisemmalla lainsäädännöllä viranomaisille osoitetusta koulutusvelvollisuudesta. Uudessa, 1.7.2011 voimaan tulleessa pelastuslaissa viranomaisille ei enää osoiteta koulutusvelvollisuutta, ja yhdistyksen kanssa tehty ostopalvelusopimus on irtisanottu. Pelastustoimen on kuitenkin edelleen huolehdittava tulipalojen ja muiden onnettomuuksien ehkäisemiseen ja onnettomuuksien torjuntaan varautumiseen tähtäävästä ohjauksesta, valistuksesta ja neuvonnasta. Pelastuslain mukaan koulutus-, neuvonta- ja valistustehtävissä voidaan käyttää apuna vapaaehtoisia organisaatioita, joiden toimintaedellytyksiä pelastustoimen tulee edistää.

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta on myöntänyt Turun Seudun Väestönsuojeluyhdistykselle vuodelle 2018 toiminta-avustusta 8.500 euroa.

Yhdistyksen toiminta pelastusviranomaisia avustavana yhdistyksenä jatkuu kuntalaisille suunnattavan omatoimisen suojelun ja tulipalojen ennaltaehkäisevän koulutus-, neuvonta- ja valistustehtävätyönä sekä pelastussuunnitelmien laadintatyönä. Valistus- ja koulutustoimintaa on tarkoitus jatkaa entisessä laajuudessa. Toiminnan rahoittamiseen yhdistys anoo aluepelastuslautakunnalta 8.500 €:n toiminta-avustusta vuodelle 2019. Lisäksi yhdistys rahoittaa toimintaansa kurssimaksuilla ja jäsenmaksuilla.

Oheismateriaali 1Turun Seudun Väestönsuojeluyhdistyksen toiminta-avustusanomus vuodelle 2019

Yhdistyksen vuodelle 2019 anoma toiminta-avustus vastaa yhdistykselle ostopalvelusopimuksen perusteella suoritettua palvelumaksua. Yhdistys on toimittanut vuodelta 2017 avustuksen myöntämispäätöksessä edellytetyt tilinpäätös-, tilintarkastuskertomus- ja toimintakertomusjäljennökset aluepelastuslautakunnalle.

Kaupunginhallituksen 21.12.1998 § 1380 päättämän Avustuksia koskevien yleisohjeiden mukaan lauta- ja johtokunnat päättävät määrärahoihinsa sisältyvien avustusten myöntämisestä.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää myöntää Turun Seudun Väestönsuojeluyhdistys ry:lle 8.500 euron toiminta-avustuksen vuodelle 2019 (ta-tili 40100. 474100).

Avustuksen saajan on toimitettava pelastustoimen lautakunnalle jäljennökset toimintavuoden (2019) tilinpäätöksestä, josta ilmenevät tulopuolella saatu avustus ja menopuolella avustuksen käyttö, tilintarkastuskertomus sekä toimintakertomus. Em. jäljennökset tulee toimittaa avustuksen saamisvuotta seuraavan vuoden huhtikuun loppuun mennessä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Seudun Väestönsuojeluyhdistys ry
tiedKaituri Juho
tiedMiekka Pia