Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja6609.11.2018 

9973-2018 (01 01 01)

Palomiehen viran täyttäminen, vak.nro 100464

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Pertti Soininvaara ja aluepalopäällikkö Kari Alanko 8.11.2018:

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen avoinna olevaa palomiehen virkaa haki 31 hakijaa, joista kahdella ei ollut virkaan vaadittavaa pätevyyttä. Haastatteluun kutsuttiin 11 hakijaa.

Palomiehen viran kelpoisuusvaatimuksena on pelastustoimesta annetun asetuksen (407/2011) 6 §:n mukainen kelpoisuus ja vähintään BC-luokan ajokortti.

Arvostimme myös aktiivista työskentelyasennetta, monipuolista osaamista ja työkokemusta eri työtehtävissä sekä pelastusalan täydennyskoulutusta ja hyviä vuorovaikutustaitoja.

Virkaan valittavan on toimitettava ennen viran vastaanottoa enintään 6 kk vanha kuntotesti, joka on suoritettu hyväksytyssä testilaitoksessa (esim. Paavo Nurmi-keskus). Yleiskestävyyden ja lihaskunnon osalta vaaditaan    vähintään kuntoluokka hyvä Sisäministeriön ohjeen B:12 mukaisesti. Virkaan valitun tulee olla savusukelluskelpoinen.

Ennen viran vastaanottamista on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilasta sekä annettava suostumus suppean turvallisuusselvityksen hankkimiseen. Virka täytetään 6 kuukauden koeajalla.

Esitämme seuraavaa henkilöä valittavaksi palomiehen virkaan:

Sebastian Henriksson

Esitetty henkilö täyttää kaikilta osin virkaan vaadittavat kelpoisuusehdot.                                    

Esitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta, asenteesta, sitoutuneisuudesta pelastuslaitokseen työnantajana ja erityisesti haastattelijoiden arvioimasta sopivuudesta sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa palomiehen tehtäviä.

Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Viranhoito alkaa, kun päätös on saanut lainvoiman, kuitenkin aikaisintaan 1.1.2019 tai sopimuksen mukaan, kun hyväksytty lääkärintodistus terveydentilasta on toimitettu ja suppea turvallisuusselvitys on tehty.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätän, että palomiehen virkaan vakanssinumero 100464 valitaan Sebastian Henriksson.

Viranhoito alkaa, kun päätös on saanut lainvoiman, kuitenkin aikaisintaan 1.1.2019 tai sopimuksen mukaan, kun hyväksytty lääkärintodistus terveydentilasta ja hyväksytystä kuntotestistä on toimitettu ja suppea turvallisuusselvitys on tehty.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöksen liitteenä

Jakelu

tiedKunnan Taitoa Oy
aovirkaa hakeneet
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedAlanko Kari
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedReiman Anita
tiedSoininvaara Pertti
tiedVirto Juha