Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja6509.11.2018 

10012-2018 (01 01 01)

Suunnittelijan viran määräaikainen täyttäminen, vak.nro 100581

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Pertti Soininvaara ja aluepalopäällikkö Kari Alanko 8.11.2018:

Tilannekeskus tuottaa pelastuslaitokselle 24/7 ajantasaista turvallisuuden tilannekuvaa yhteistyössä muiden turvallisuusviranomaisten kanssa Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen alueelta.

Turvallisuuden tilannekuvaan liittyy pelastustehtävien seuranta ja tukeminen, valmiuden ylläpitäminen sekä yhteistyö muiden turvallisuusviranomaisten kanssa yhteisen turvallisuuden tilannekuvan luomisessa ja ylläpitämisessä.

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen määräaikaiseen suunnittelijan virkaan (vak.nro 100581) haki määräaikaan mennessä 9 hakijaa, joista yksi ilmoitti, että ei tule haastatteluun; muut hakijat haastateltiin. Virka täytetään määräaikaisesti ajalle 1.1.2019 - 31.12.2019.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto, perehtyneisyys pelastustoimeen ja vähintään B-luokan ajokortti.

Arvostimme myös aktiivista, innovatiivista ja kehittävää työskentelyasennetta, hyviä vuorovaikutustaitoja, ruotsin kielen hallintaa (V-S pelastuslaitos kieliohjelma 2018), kokemusta ja näkemystä pelastustoiminnan johtamisesta sekä yhteistyöstä eri viranomaisten kanssa.

Tilannekeskuksen suunnittelijan tehtävänä on toimia tilannekeskuksen työvuoron vastaavana virka-aikana, kehittää tilannekeskuksen toimintaa ja luoda yhteisiä toimintamalleja yhdessä tilannekeskuksen muun henkilöstön kanssa.

Ennen määräaikaisen viran vastaanottamista on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilasta sekä annettava suostumus suppean turvallisuusselvityksen hankkimiseen. Virka täytetään 6 kuukauden koeajalla.

Esitämme, että suunnittelijan määräaikaiseen virkaan vak.nro 100581 valitaan Harri Heikkilä.

Esitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta, asenteesta, sitoutuneisuudesta pelastuslaitokseen työnantajana ja erityisesti haastattelijoiden arvioimasta sopivuudesta sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa suunnittelijan toimenkuvan mukaisia tehtäviä.

Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Esitetty henkilö täyttää kaikilta osin virkaan vaadittavat kelpoisuusehdot.

Viranhoito alkaa, kun päätös on saanut lainvoiman, kuitenkin aikaisintaan 1.1.2019 tai sopimuksen mukaan, kun hyväksytty lääkärintodistus terveydentilasta on toimitettu ja suppea turvallisuusselvitys on tehty.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätän, että suunnittelijan määräaikaiseen virkaan vakanssinumero 100581 valitaan Harri Heikkilä.

Viranhoito alkaa, kun päätös on saanut lainvoiman, kuitenkin aikaisintaan 1.1.2019 tai sopimuksen mukaan, kun hyväksytty lääkärintodistus terveydentilasta on toimitettu ja suppea turvallisuusselvitys on tehty.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöksen liitteenä

Jakelu

tiedKunnan Taitoa Oy
aovirkaa hakeneet
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedAlanko Kari
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedReiman Anita
tiedRitvanen Hanna
tiedSoininvaara Pertti