Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja4906.07.2018 

8207-2018 (01 01 01)

Ensihoitopäällikön viran täyttäminen määräaikaisesti

Pelastuspäällikkö Juha Virto 6.7.2018:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen avoinna olevaan ensihoitopäällikön määräaikaisesti täytettävään virkaan haki määräaikaan mennessä yhteensä 12 hakijaa. Kaikki virkaa hakeneet on haastateltu.

Ensihoitopäällikön viran kelpoisuusvaatimuksena on virkaan soveltuva korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys ensihoitoon ja pelastustoimeen.

Nimitysesitys perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, hakijan työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta, sitoutuneisuudesta pelastuslaitokseen työnantajana ja erityisesti haastattelijan arvioimasta sopivuudesta sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa ensihoitopäällikön toimenkuvan mukaisia tehtäviä. Haastattelussa arvioitiin myös hakijan kykyä hoitaa ensihoitopäällikön toimenkuvaan kuuluvia hallinnollisia, työnjohdollisia, koulutus- sekä muita vastuutehtäviä.

Ennen määräaikaisen ensihoitopäällikön viranhoidon aloittamista valitun henkilön on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä annettava suostumus suppean turvallisuusselvityksen hankkimiseen.

Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Nimitykseen sisältyy 6 kuukauden koeaika, joka alkaa viran vastaanottamisesta.

Esitän, että lääkintäesimies Vesa Jyrkkänen otetaan ensihoitopäällikön avoimen viran hoitajaksi 31.12.2019 saakka.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin ottaa aluepelastuslaitoksen ensihoitopäällikön määräaikaiseen virkaan (vak.nro 100574) Vesa Jyrkkäsen 1.9.2018 alkaen tai sopimuksen mukaan. Määräaikaisuus päättyy 31.12.2019.

Jyrkkänen toimii ensihoitopäällikön tehtävässä omasta lääkintäesimiehen virasta (vak.nro 100815) vapautettuna.

Ensihoitopäällikön virka täytetään määräaikaisesti ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella haettu suppea turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja että virkaan valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Valintaan sisältyy 6 kuukauden koeaika, joka alkaa viran vastaanottamisesta.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

tiedKunnan Taitoa Oy
aovirkaa hakeneet
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedAlanko Kari
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedReiman Anita
tiedSoininvaara Pertti
tiedVirto Juha