Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta2208.03.201811

2499-2018 (01 01 00)

Eräiden aluepelastustoimen vakanssien kelpoisuusvaatimusten tai nimikkeiden päivittäminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 22

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Pertti Soininvaara 28.2.2018:

Hallinnon palveluyksikkö esittää, että eräiden pelastustoimen vakanssien kelpoisuusvaatimukset tai nimike on tarkoituksenmukaista päivittää. Kelpoisuusvaatimukset tai nimike päivitetään seuraavasti:

ensihoitaja, perustaso

Virkanimikemuutos: Sairaankuljettaja -nimike muutetaan ensihoitaja, perustaso -nimikkeeksi

Lainsäädännössä tapahtuneiden muutosten johdosta on perusteltua muuttaa sairaankuljettajien virkanimike seuraavasti: ensihoitaja, perustaso. Lisäksi osassa vanhoja vakansseja on vakanssirekisteriin jäänyt työajaksi palomiesten poikkeusluvan mukainen työaika, joka nyt muutetaan vastaamaan paikallista sopimusta (yleistyöaika/2-vuorotyö, 38,25h/vko ja kiky vaikutus 38,75h/vko). Vakanssien muut perustiedot ja palvelussuhteen ehdot säilyvät ennallaan.

Yhteenveto: Virkanimikkeen muutos sairaankuljettaja --> ensihoitaja, perustaso. Työajan päivittäminen rekisteriin sopimuksen mukaiseksi.

ensihoitaja, hoitotaso

Virkanimikkeen ja kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen: ensihoitaja nimike muutetaan ensihoitaja, hoitotaso - nimikkeeksi.

Lainsäädännössä tapahtuneiden muutosten johdosta on perusteltua muuttaa ensihoitajan virkanimike seuraavasti: ensihoitaja, hoitotaso. Lisäksi osassa vanhoja vakansseja on vakanssirekisteriin jäänyt työajaksi palomiesten poikkeusluvan mukainen työaika, joka nyt muutetaan vastaamaan paikallista sopimusta (yleistyöaika/2-vuorotyö, 38,25h/vko ja kiky vaikutus 38,75h/vko). Palvelussuhteen ehdot säilyvät ennallaan.

Nykyiset kelpoisuusvaatimukset: Sairaanhoitajan tutkinto ja voimassa oleva hoitotason lupa sekä vähintään yhden vuoden työkokemus kiireellisestä sairaankuljetuksesta ja vähintään B-luokan ajokortti.

Vakanssin perustietoihin päivitetään kelpoisuusvaatimuskohtaa seuraavasti: Asetuksen 340/2011, 8§ a) mukaiset hoitotason koulutusvaatimukset ja voimassa oleva hoitotason lupa sekä vähintään B- luokan ajokortti ja vähintään vuoden kokemus kiireellisestä ensihoitotoiminnasta ambulanssissa.

Yhteenveto: Virkanimikkeen muuttaminen ensihoitaja --> ensihoitaja, hoitotaso sekä kelpoisuusvaatimuksen päivittäminen nykylainsäädännön mukaiseksi. Työajan päivittäminen rekisteriin sopimuksen mukaiseksi.

Operaattori

Virkanimikkeen kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen

Nykyiset kelpoisuusvaatimukset: Pelastuslaitoksen toiminnan, operatiivisen toiminnan hyvä tuntemus ja alan käytännön työkokemus, vähintään 5 vuoden työkokemus, suomen kielen taito ja vähintään AB-luokan ajokortti

Operaattorin kelpoisuusvaatimukset muutetaan seuraavasti: Pelastuslaitoksen toiminnan, operatiivisen toiminnan hyvä tuntemus ja alan käytännön työkokemus, vähintään 5 vuoden työkokemus, suomen kielen taito ja vähintään B-luokan ajokortti.

Yhteenveto: kelpoisuusvaatimuksissa päivitetään ajokorttivaatimus AB --> B.

Liite 1Sairaankuljettajan viran nimikemuutos -lomake

Liite 2Ensihoitajan nimikemuutos ja kelpoisuusvaatimuksen päivitys -lomake

Liite 3Operaattorin viran kelpoisuusvaatimusmuutos -lomake

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää päivittää eräiden vakanssien (vakanssinumeroiden) kelpoisuusvaatimukset tai nimikkeet ja työaikajärjestelmän nykykäytännön mukaiseksi. Muutokset koskevat vakansseja sairaankuljettaja (virkanimikkeen muutos sairaankuljettaja --> ensihoitaja, perustaso. Työajan päivittäminen rekisteriin sopimuksen mukaiseksi.), ensihoitaja (virkanimikkeen muuttaminen ensihoitaja -->ensihoitaja, hoitotaso sekä kelpoisuusvaatimuksen päivittäminen nykylainsäädännön mukaiseksi. Työajan päivittäminen rekisteriin sopimuksen mukaiseksi), operaattori (kelpoisuusvaatimuksissa päivitetään ajokorttivaatimus AB --> B) 1.4.2018 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedReiman Anita
tiedSoininvaara Pertti


Liitteet:

Vsaluelk § 22
Liite 1:Sairaankuljettajan viran nimikemuutos -lomake
Liite 2:Ensihoitajan nimikemuutos ja kelpoisuusvaatimuksen päivitys -lomake
Liite 3:Operaattorin viran kelpoisuusvaatimusmuutos -lomake