Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja1513.02.2018 

2042-2018 (02 08 00)

Pelastusvälinesarjojen hydrauliikkaletkujen uusinta ja muutostyö

Tekninen päällikkö Mikko Särmä 13.2.2018:

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksella on käytössä kymmeniä hydraulisia pelastusvälinesarjoja, jotka on sijoitettu sammutusautoihin eri puolille maakuntaa. Näiden pelastusvälineiden tarkoituksenmukainen käyttöikä on käytännössä vähintään noin 20 vuotta. Valmistajan ohjeistuksen mukaan laitteistoihin sisältyvien hydrauliikkaletkujen turvallinen käyttöikä on kuitenkin vain 10 vuotta. Jotta pelastusvälinesarjoja pystyttäisiin käyttämään turvallisesti koko laitteiden elinkaaren ajan, on noin 10 vuotta vanhoihin laitteisiin tarkoituksenmukaista uusia hydrauliikkaletkut ja tehdä samalla tarvittavat muutokset.

Nyt nämä uusinnat ja muutokset ovat ajankohtaisia Kemiön, Salon, Suomusjärven ja Taivassalon sopimuspalokuntien käytössä oleviin pelastusvälinesarjoihin.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos/tekninen palveluyksikkö on pyytänyt tarjouksen Dafo Oy:ltä uusien hydrauliikkaletkujen hankinnasta ja muutosten tekemisestä.

Esitän, että hydrauliikkaletkut ja muutososat hankitaan Dafo Oy:n tarjouksen mukaisesti kokonaishintaan 19 660 € (alv. 0 %).

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin, että hydrauliikkaletkut ja muutososat hankitaan Dafo Oy:n tarjouksen mukaisesti kokonaishintaan 19 660 € (alv. 0 %).

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

aoDafo Oy
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedAlanko Kari
tpvHolm Sebastian
tiedKaituri Juho
tiedKontio Mika
tiedMiekka Pia
tiedSärmä Mikko
tiedVirto Juha