Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja6614.12.2017 

13374-2017 (222)

Turun Jaanin aseman miehitys

Varsinais-Suomen pelastuslaitos tuottaa ensihoitopalveluita yhteistoimintasopimuksen perusteella (Varsinais-Suomen pelastuslaitos – Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä). Pelastuslaitoksella on yhteistoimintasopimuksen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ensihoidon palvelutasopäätöksen mukaisesti Turun Jaanin paloasemalle sijoitettuna kaksi ensihoitoyksikköä.

Jaanin paloasema on rakennettu vuonna 1968 ja siihen on tehty vuosien aikana pieniä korjauksia. Viime aikoina aseman henkilöstöltä on tullut useita ilmoituksia liittyen terveydentilaan ja kiinteistön kuntoon/sisäilmaan. Pelastuslaitos on ollut yhteydessä Turun kaupunkiin (kiinteistön omistaja) ja käyttänyt kiinteistön kunnon selvittämisessä asiantuntijoita. Täyttä vahvistusta syy-seuraus suhteesta kiinteistön sisäilman ja henkilöstön terveydentilamuutosten välillä ei ole kuitenkaan saatu. Työsuojelullisesta näkökulmasta ja henkilöstön työturvallisuus huomioiden, on varmuussyistä tarkoituksenmukaista, että palvelutuotanto siirretään muille paloasemille kunnes lopullinen selvyys kiinteistön kunnosta on selvitetty.

Asiasta on käyty 30.11.2017 keskustelut Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän /Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen kanssa. Palvelutuotannon näkökulmasta yksiköiden uudet tarkoituksenmukaiset sijoituspaikat ovat Kaarinan paloasema ja Turun keskuspaloasema. Asemien miehityksestä päättää pelastuslaitoksen johtosäännön mukaisesti pelastusjohtaja.

Pelastusjohtaja Sainio

EhdotusPäätin, että Turun Jaanin paloaseman palvelutuotanto keskeytetään jatkoselvittelyn ja mahdollisten jatkotoimenpiteiden ajaksi. Aseman ensihoitoyksiköt uudelleen sijoitetaan Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän/Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen välisen keskustelujen perusteella Kaarinan paloasemalle ja Turun keskuspaloasemalle. Pelastuslaitos käynnistää uudelleen sijoitukset välittömästi ja informoi toimenpiteistä henkilöstönsä.

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

tiedEnsihoidon ja päivystyksen liikelaitos
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen henkilöstö
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta