Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta9021.12.20171

8138-2017 (061)

Pelastusajoneuvot: Ambulanssit 3 kpl

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuu-desta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselle hankittavista ambulansseista on saatu tarjoukset Profile Vehicles Oy:ltä ja J5L-Production Oy:ltä. Toimipiste, johon hankittavat ajoneuvot sijoittuvat on Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen ensihoidon palveluyksikkö Turussa. Ambulanssit ehdotetaan hankittavaksi Profile Vehicles Oy:ltä kokonaishintaan 389 400,00 € (alv 0 %).

Vsaluelk § 90

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Tekninen päällikkö Mikko Särmä, ensihoitomestari Risto Lehti ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus projektipäällikkö Karolus Haarte 11.12.2017:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia kolmesta (3) pelastusajoneuvoksi rekisteröitävästä C-luokan tehohoitoambulanssista.

Hankintailmoitus julkaistiin 10.10.2017 EU-kynnysarvon ylittävänä hankintana HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankinnasta ei esitetty kysymyksiä määräaikaan mennessä. Tarjouspyynnöstä julkaistiin korjausilmoitus 18.10.2017 Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa, koska tarjouspyynnön ehdottomissa vaatimuksissa havaittiin virhe.

Tarjous tuli antaa Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta.

Annettuun määräaikaan 15.11.2017 kello 11.00 mennessä tarjoukset saatiin seuraavilta tarjoajilta: Profile Vehicles Oy ja J5L-Production Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ajoneuvoille asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia ei oteta huomioon. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1. Tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Tarjoajien taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuissa kelpoisuusvaatimuksissa mainituin perustein.

Kaikkien tarjoajien voidaan katsoa täyttäneen tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta ajoneuvoilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin ja tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailun suorittivat tekninen päällikkö Mikko Särmä ja ensihoitomestari Risto Lehti.

Hankintalain 46.1 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu tarjoajien tasapuolisen kohtelun vaatimuksen sekä yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden edellyttävän tarjousten olevan tarjouspyynnön mukaisia. Hankintayksikön tulee siten hylätä sellaiset tarjoukset, jotka eivät vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia. Tarjouksen hylkäämistä tulee arvioida nimenomaan tarjoajien tasapuolisen kohtelun näkökulmasta.

Tarjouspyynnön vaatimuksena oli, että tarjoajan tuli järjestää ilmoitettuna ajankohtana tarjospyynnössä määriteltyyn näyttötilaisuuteen nähtäväksi hankinnan kohteena olevaa ajoneuvoa vastaava yksikkö. Tarjoajan tuli ilmoittautua erikseen näyttötilaisuuteen. Tarjoajista J5L-Production Oy ei ilmoittautunut ja osallistunut vaatimuksena olleeseen edellä mainittuun näyttötilaisuuteen. Tarjous ei siten täytä tarjouspyynnön vaatimuksia ja se tulee hylätä tarjouspyyntöä vastaamattomana.

Muut tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailua ei suoritettu, koska saatiin vain yksi (1) tarjouspyynnön mukainen tarjous.

Tarjousten arvioinnin perusteella esitämme, että

- Profile Vehicles Oy:ltä hankittaisiin kolme (3) Mercedes-Benz-merkkistä (malli Sprinter Kasten) ambulanssia kokonaishintaan 389 400,00 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, pelastusjohtaja Jari Sainio 13.12.2017:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että

- Profile Vehicles Oy:ltä hankitaan kolme (3) Mercedes-Benz-merkkistä (malli Sprinter Kasten) ambulanssia kokonaishintaan 389 400,00 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisella sopimuksella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Oikaisuohje ja valitusosoitus ovat tämän pöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoJ5L Production Oy
aoProfile Vehicles Oy
tpvHaarte Karolus
tpvLehti Risto
tiedLindström Fredrik
tiedSainio Jari
tpvSärmä Mikko


Liitteet:

Vsaluelk § 90
Liite 1:Vertailutaulukko