Liite 5. Valvonnan palveluyksikön tulospalkkiomalli vuodelle 2018

 

 

 

Valvonnan palveluyksikön tulospalkkio 2018:

 

Tulospalkkion maksamisen perusteet Varsinais-Suomen pelastuslaitoksessa valvonnan tehtäviä suorittavalle henkilöstölle vuodelle 2018:

 

Vuoden 2018 tulospalkkion piiriin kuuluvat kaikki valvonnan palveluyksikön henkilöt, joille on määritelty henkilökohtainen vuosittainen tehtävätavoite. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen valvontasuunnitelma määrittelee valvontatehtävät ja niiden tavoitteet. Valvontahenkilöstön tavoitteen toteutumaa tarkastellaan prosenttiosuutena suoritetavoitteesta.


Tulospalkkiomalli vuodelle 2018 valvontatoiminnan osalta

 

 

Tulospalkkion mitattavat asiat ja painoarvot:

 

1. Talous            10 %

2. Suoritteet

-yleiset palotarkastukset         35 %

-Muut suoritteet            30 %

3. Turvallisuusviestintä ja muut valistustapahtumat   5 %

4. Aktiivisuus             5 %

5. Koulutuksiin osallistuminen          5 %

6. Asiakastyytyväisyys         5 %

7. Laskutus             5 %

 

 

1.Talous

Taloutta mitataan pelastuslaitoksen tilinpäätöskauden toteutumisen perusteella.

Mikäli talous täsmää tai alittuu, on henkilö oikeutettu saamaan tästä kohdasta enimmillään 10 % suuruisen tulospalkkion. Mikäli talouden raja-arvoissa ei pysytä, on tulospalkkion osuus tästä kohdasta 0 %.

Taloudellisuutta seurataan vertaamalla pelastuslaitoksen talousarvion toteutumaa menoihin 99,0 – 100,2 raja-arvoilla.

 

2.Suoritteet

 

Yleiset palotarkastukset:

Tämän kohdan osalta tulospalkkiota maksetaan ainoastaan henkilökohtaisesti määritetyn palotarkastustavoitteen (yleiset palotarkastukset A1-A6 kohteet) ylittävältä osalta. Jos esim. henkilökohtainen palotarkastustavoite ylittyy edellä mainittujen A1-A6 kohteiden osalta 10 %, on henkilö oikeutettu saamaan tästä kohdasta enintään 35 % suuruisen tulospalkkion. Tulospalkkioon oikeuttavat suoritemäärät otetaan Merlot – palotarkastusjärjestelmästä.

 

Muut suoritteet:

Muita suoritteita ovat mm. lausunnot, viranomaispäätökset, ylimääräinen-, erityinen- sekä jälkipalotarkastus.

Jos henkilölle asetettu henkilökohtainen tehtävätavoite täytyy, on henkilö oikeutettu tästä kohdasta enimmillään 30 % suuruiseen tulospalkkioon. Tulospalkkion määrittelevä % -osuus on porrastettu siten, että mikäli henkilö esim. tekee 1/3 suoritetavoitteestaan, on hän oikeutettu tästä kohdasta enintään 10 % suuruiseen tulospalkkioon jne. Tulospalkkioon oikeuttavat suoritemäärät otetaan Merlot – palotarkastusjärjestelmästä.

 

 

 

 

 

3.Turvallisuusviestintä ja muut valistustapahtumat

Henkilö on oikeutettu tämän kohdan osalta enimmillään 5 % suuruiseen tulospalkkioon, jos hän on suorittanut henkilökohtaiseen vuositavoitteeseen sisällytetyt turvallisuusviestinnän tavoitteet 100%:sti. Henkilön suoritteet turvallisuusviestinnän ja muiden tapahtumiin osallistumisen osalta otetaan Pronto -tietojärjestelmästä.

 

4.Aktiivisuus

Työntekijä voi omalla aktiivisuudellaan kasvattaa tulospalkkion suuruutta enimmillään 5 % verran. Aktiivisuutta voi osoittaa esim. osallistumalla pelastuslaitoksen työryhmiin tai kehityshankkeisiin, jotka tukevat pelastuslaitoksen toimintaa sekä tavoitteita. Aktiivisuuden arvioi jokaisen henkilön osalta lähiesimies.

 

5.Koulutuksiin osallistuminen

Henkilöstöä kannustetaan osallistumaan pelastuslaitoksen koulutussuunnitelman mukaisiin koulutuksiin. Henkilö on oikeutettu tämän kohdan tulospalkkioon, jos hän vuoden aikana osallistunut hänelle suunnattuihin koulutustapahtumiin. Jos henkilö on osallistunut kaikkiin vuoden aikana järjestettyihin koulutuksiin, saa hän tästä kohdasta enimmillään 5 % suuruisen tulospalkkion. Jos henkilö osallistuu vain osaan koulutustapahtumia, määritellään palkkion suuruus suhteessa osallistumiskertojen mukaan. Pelastuslaitoksen koulutustoimisto ylläpitää henkilöiden koulutusrekisteriä, jonka tietojen perusteella henkilön tulospalkkion osuus määräytyy.

 

6.Asiakastyytyväisyys

Asiakastyytyväisyys perustuu asiakkailta tulleeseen palautteeseen. Palaute voidaan saada kyselyn perusteella tai asiakkaan itsensä toimittamana. Mikäli henkilö saa työsuoritteistaan positiivista asiakaspalautetta, on hän oikeutettu tästä kohdasta enimmillään 5 % tulospalkkioon. Mikäli henkilön asiakaspalautteet ovat ns. neutraalilla tasolla, on hän oikeutettu 2,5 % suuruiseen tulospalkkioon. Mikäli henkilö saa negatiivista palautetta, ei henkilö ole oikeutettu tämän kohdan mukaiseen tulospalkkioon. Asiakastyytyväisyyden kokonaisuutta arvioi jokaisen henkilön osalta lähiesimies.

 

7.Laskutus

Pelastuslaitoksen tarkastus- ja valvontatoiminta on pääosin maksullista toimintaa, josta lähetetään asiakkaalle lasku. Hyvän asiakaspalvelun ja hallintotavan mukaan laskutustapahtuma asiakirjoineen tulee lähettää asiakkaalle kohtuullisessa ajassa. Mikäli henkilö hoitaa osaltaan tehtäviinsä kuuluvat asiakaslaskutukset ohjeistuksen mukaisesti, on hän oikeutettu enimmillään 5 % tulospalkkioon. Mikäli henkilö jättää laskutustiedon lähettämisen pelastuslaitoksella laskutustyötä käsittelevälle henkilölle ohjeistuksen vastaisesti, ei henkilö ole oikeutettu tämän kohdan mukaiseen tulospalkkioon. Laskutuksen seuranta on laskutustyötä tekevällä toimistohenkilöllä. Laskutuksesta annettujen ohjeiden toteutumista kunkin henkilön osalta arvioi lähiesimies.

 

Sairaus- tai muut poissaolot vaikuttavat henkilön henkilökohtaiseen vuositavoitteeseen tarkastusmäärien osalta, ja siten vaikuttavat myös ansaittuun tulospalkkion kokonaismäärään. Poissaolojen vaikuttavuuden henkilön tulospalkkion suuruuteen arvioi lähiesimies.