Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja3909.06.2017 

6899-2017 (061)

Navigointisimulaattoriohjelmiston ja -laitteiston hankinta

Tekninen päällikkö Mikko Särmä 7.6.2017:

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen öljyntorjuntasuunnitelmassa on varauduttu pelastuslaitoksen veneenkuljettajien navigointiharjoitteluun simulaattoriohjelmistolla ja tarkoitukseen soveltuvilla laitteilla. Nyt hankittavalla ohjelmisto- ja laitekokonaisuudella voidaan ylläpitää veneenkuljettajien navigointitaitoja harjoittelulla myös tavikaudella aikana. Veneenkuljettajien ohjattuun ja omatoimiseen navigointiharjoitteluun hankitaan meritoiminta-asemille (4 kpl) navigointisimulaattoriohjelmisto ja tietokone. Harjoittelu tehostaa ja tukee navigoinnin suunnittelua ja harjoittelua, erityisesti rajoitetun näkyvyyden olosuhteissa, normaalin veneilykauden ulkopuolella.

Tekninen palveluyksikkö on pyytänyt tarjouksen tarkoitukseen soveltuvan navigointisimulaattoriohjelmiston hankinnasta Stormwind Ab Oy:ltä sekä ohjelmiston vaatimasta laitekokonaisuudesta Espoon Tietokonekeskus Oy:ltä.

Öljynsuojarahasto korvaa hankinnasta aiheutuvat kustannukset.

Esitän, että navigointisimulaattoriohjelmisto hankitaan Stormwind Ab Oy:n tarjouksen mukaisesti kokonaishintaan 5.000 € (alv.0 %) ja ohjelmiston vaatimat laitteet Espoon Tietokonekeskus Oy:n tarjouksen mukaisesti kokonaishintaan 8.904,36 € (alv. 0 %).

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

PäätösPäätin, että navigointisimulaattoriohjelmisto hankitaan Stormwind Ab Oy:n tarjouksen mukaisesti kokonaishintaan 5.000 € (alv. 0 %) ja ohjelmiston vaatimat laitteet Espoon Tietokonekeskus Oy:n tarjouksen mukaisesti kokonaishintaan 8.904,36 € (alv. 0 %).

 

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Jakelu

aoEspoon Tietokonekeskus Oy
aoStormwind Ab Oy
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedKaituri Juho
tiedKontio Mika
tiedLundström Gunilla
tiedMarjunen Jukka
tiedSärmä Mikko
tpvTuominen Yrjö
tiedVirto Juha