Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta4027.04.20171

1189-2017 (061)

Raskaat pelastusajoneuvot: Säiliöautot 2 kpl, säiliösammutusautot 2 kpl, puomitikasauto 1 kpl ja vaihtolava- ja nostinauto 1 kpl

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudes-ta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselle hankitta-vista säiliöautoista, säiliösammutusautoista, puomitikasautosta sekä vaihtolava- ja nostinautosta on saatu tarjoukset Bronto Skylift Oy Ab:ltä, Saurus Oy:ltä, Scania Suomi Oy:ltä, Vema Lift Oy:ltä ja Wedonex Oy:ltä. Toimipisteet, joihin hankittavat ajoneuvot sijoittuvat, ovat Loimaa, Dragsfjärd ja Turku sekä säiliösammutusautojen osalta myöhemmin valittavat sijoituskohteet. Raskaat pelastusajoneuvot ehdotetaan hankittavaksi kokonaistaloudellisesti edullisimmat tarjoukset jättäneiltä Saurus Oy:ltä, Scania Suomi Oy:ltä ja Vema Lift Oy:ltä kokonaishintaan 2 049 730,00 € (alv 0 %).

Vsaluelk § 40

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta.

Tekninen päällikkö Mikko Särmä, paloinsinööri Jari Karjalainen ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus projektipäällikkö Karolus Haarte 25.4.2017:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia kahdesta (2) säiliöauton alustasta ja niihin tehtävistä korirakenteista, kahdesta (2) säiliösammutusauton alustasta ja niihin tehtävistä korirakenteista, yhdestä (1) puomitikasautosta sekä yhdestä (1) vaihtolava- ja nostinauton alustasta ja siihen tehtävästä korirakenteesta.

Hankintailmoitus julkaistiin 21.3.2017 EU-kynnysarvon ylittävänä hankintana HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankintaan esitetyt kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistiin 11.4.2017. Hankinnasta julkaistiin 11.4.2017 korjausilmoitus.

Tarjous tuli antaa Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalin kautta.

Annettuun määräaikaan 24.4.2017 kello 11.00 mennessä tarjoukset saatiin seuraavilta tarjoajilta: Bronto Skylift Oy Ab, Saurus Oy, Scania Suomi Oy, Vema Lift Oy ja Wedonex Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ajoneuvoille asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut kelpoisuus- ja vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjoukset otetaan huomioon ja hyväksytään hankittavilla määrillä ajoneuvoryhmittäin ( säiliöautot, säiliösammutusautot, puomitikasauto sekä vaihtolava- ja nostinauto) . Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1. Tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Tarjoajien taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuissa kelpoisuusvaatimuksissa mainituin perustein.

Kaikki tarjoajat vakuuttavat täyttävänsä tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 

Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta ajoneuvoilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin suorittivat tekninen päällikkö Mikko Särmä ja paloinsinööri Jari Karjalainen.

Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta

Valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat ajoneuvoryhmittäin kokonaistaloudellisesti edullisimmat.

Säiliöautojen ja puomitikasauton (osakokonaisuudet 1 ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu esitetään oheisella liitteellä.

Liite 1Tarjousten vertailu

Säiliösammutusautojen sekä vaihtolava- ja nostinauton (osakokonaisuudet 2 ja 4) osalta ei suoritettu tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailua, koska ajoneuvoryhmissä saatiin vain yksi tarjouspyynnön mukainen tarjous.

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitämme, että

- Saurus Oy:ltä hankittaisiin 2 kpl Saurus FS120 -merkkisiä (alustoina Scania P370) säiliöautoja kokonaishintaan 481 640,00 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

- Saurus Oy:ltä hankittaisiin 2 kpl Saurus FSC80 ­-merkkisiä (alustoina Scania P360) säiliösammutusautoja kokonaishintaan 610 790,00 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

- Vema Lift Oy:ltä hankittaisiin 1 kpl Vema 52F -merkkinen (alustana Scania P450) puomitikasauto kokonaishintaan 652 400,00 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

- Scania Suomi Oy:ltä hankittaisiin 1 kpl Scania-merkkinen (alustana P360) vaihtolava- ja nostinauton kokonaishintaan 304 900,00 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankinnan kokonaisarvo on 2 049 730,00 € (alv 0 %).

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, pelastusjohtaja Jari Sainio 27.4.2017:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että

- Saurus Oy:ltä hankitaan 2 kpl Saurus FS120 -merkkisiä (alustoina Scania P370) säiliöautoja kokonaishintaan 481 640,00 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

- Saurus Oy:ltä hankitaan 2 kpl Saurus FSC80 ¬-merkkisiä (alustoina Scania P360) säiliösammutusautoja kokonaishintaan 610 790,00 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

- Vema Lift Oy:ltä hankitaan 1 kpl Vema 52F -merkkinen (alustana Scania P450) puomitikasauto kokonaishintaan 652 400,00 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

- Scania Suomi Oy:ltä hankitaan 1 kpl Scania-merkkinen (alustana P360) vaihtolava- ja nostinauton kokonaishintaan 304 900,00 € (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoBronto Skylift Oy
aoSaurus Oy
aoScania Suomi Oy
aoWedonex Oy
aoVema Lift Oy
tiedHankinta- ja logistiikkakeskus
tiedSärmä Mikko


Liitteet:

Vsaluelk § 40
Liite 1:Tarjousten vertailu