Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos 
Pelastusjohtaja2311.04.2017 

4399-2017 (112)

Paloesimiehen virkojen täyttäminen (vak.nrot 100545, 100552)

Hallinto- ja henkilöstöpäällikkö Pertti Soininvaara ja aluepalopäällikkö Kari Alanko 11.4.2017:

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen avoinna olevia paloesimiehen virkoja (vak.nrot 100545, 100552). haki määräaikaan mennessä 13 hakijaa.

Paloesimiehen viran kelpoisuusvaatimuksena on pelastuslain(379/2011) ja pelastustoimesta annetun asetuksen (407/2011) 6§ edellyttämä tutkinto ja vähintään BC-luokan ajokortti.

Ennen viran vastaanottamista on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilasta, enintään 6 kk vanha kuntotesti, joka on suoritettu hyväksytyssä testilaitoksessa (esim. Paavo Nurmi-keskus). Yleiskestävyyden ja lihaskunnon osalta vaaditaan vähintään kuntoluokka hyvä Sisäministeriön ohjeen B:12 mukaisesti, esitettävä voimassa oleva ajokortti sekä annettava suostumus suppean turvallisuusselvityksen hankkimiseen. Viran hoitoon sisältyy 6 kuukauden koeaika.

Tämä esityksemme perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta, asenteesta, sitoutuneisuudesta pelastuslaitokseen työnantajana ja erityisesti haastattelijoiden arvioimasta sopivuudesta sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa paloesimiehen toimenkuvan mukaisia tehtäviä.

Näihin virkoihin on otettu huomioon myös haastattelut, jotka tehtiin keväällä 2016 avoinna olleiden paloesimiehen virkojen yhteydessä.

Yleiset nimitysperusteet julkisiin virkoihin ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto.

Esitämme seuraavia henkilöitä valittavaksi paloesimiehen virkoihin:

Ari Miekka

Juha Nieminen

Esitetyt henkilöt täyttävät kaikilta osin virkaan vaadittavat kelpoisuusehdot.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusPäätin ottaa aluepelastuslaitoksen paloesimiehen virkoihin seuraavat henkilöt 1.6.2017 alkaen tai sopimuksen mukaan

Ari Miekka vak.nro 100545

Juha Nieminen vak.nro 100552

Viranhoito alkaa, kun päätös on saanut lainvoiman, kuitenkin aikaisintaan 1.6.2017.

Paloesimiehen virat täytetään ehdolla, että virkaan otetun suostumuksella haettu suppea turvallisuusselvitys ei estä viran täyttöä ja että virkaan valittu esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan. Viran hoitoon sisältyy 6 kuukauden koeaika.

Jari Sainio

pelastusjohtaja

Oikaisuvaatimusohjeet liitteenä.

Jakelu

tiedKunnan Taitoa Oy
aoVirkoja hakeneet
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta
tiedAlanko Kari
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedSoininvaara Pertti
tiedVirto Juha