Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta3528.04.20166

3013-2016 (112, 021)

Oikaisuvaatimus pelastusjohtajan päätökseen (ensihoitajien virat)

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 35

Lauri Niemi on 18.3.2016.2016 pelastuslaitokselle saapuneella oikaisuvaatimuksella vaatinut muutosta pelastusjohtajan 16.3.2016 tekemään päätökseen dnro 3013-2016 (ensihoitajien virat). Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen avoinna olevia ensihoitajien virkoja (12 kpl) haki määräaikaan mennessä 48 hakijaa, joista 38 hakijaa täytti viran kelpoisuusehdot kaikilta osin.

Ensihoitajan viran kelpoisuusvaatimuksena on ensihoitajan ammattikorkeakoulu- tai sairaanhoitajan tutkinto ja voimassa oleva hoitotason lupa, vähintään B-luokan ajokortti sekä vähintään vuoden kokemus kiireellisestä ensihoitotoiminnasta.

Esitys virkoihin valittavista ensihoitajista perustuu kokonaisarvioon, joka koostuu haastattelusta, työkokemuksesta, koulutuksesta, yleisestä aktiivisuudesta, sitoutuneisuudesta pelastuslaitokseen työnantajana ja erityisesti haastattelijan arvioimasta sopivuudesta sekä henkilökohtaisista ominaisuuksista hoitaa ensihoitajan toimenkuvan mukaisia tehtäviä. Haastattelussa arvioitiin erityisesti hakijan sitoutumista (pelastuslaitokseen) sekä kykyä hoitaa ensihoitajan toimenkuvaan kuuluvia hallinnollisia, työnjohdollisia, koulutus- sekä muita vastuutehtäviä. Myös aikaisempi kokemus erityisesti psykiatristen ja geriatristen potilaiden hoidosta katsottiin eduksi.

Lauri Niemi esittää oikaisuvaatimuksessaan, että hänet olisi tullut kutsua haastatteluun. Päteviä hakijoita oli 12 avoimeen ensihoitajan virkaan runsaasti. Jokaisen haastatteluun kutsutun työkokemus oli pidempi kuin Lauri Niemen työkokemus. Jokaisen virkaan valitun työkokemus oli pidempi kuin Lauri Niemen työkokemus.

Lauri Niemi ei ole oikaisuvaatimuksessaan tuonut esille sellaisia perusteluja, joiden mukaan pelastusjohtajan päätös olisi ollut virheellinen, joten oikaisuvaatimus tulee hylätä.

Liite 1Lauri Niemen oikaisuvaatimus

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusAluepelastuslautakunta päättää hylätä Lauri Niemen tekemän oikaisuvaatimuksen perusteettomana ja pitää voimassa pelastusjohtajan päätöksen 16.3.2016 § 15.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoNiemi Lauri
tiedRajamäki Markku
tiedSoininvaara Pertti


Liitteet:

Vsaluelk § 35
Liite 1:Lauri Niemen oikaisuvaatimus