Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta421.01.20164

11725-2015 (001)

Lausuntopyyntö hallituksen linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 4

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 13.1.2016:

Varsinais-Suomen Pelastuslaitos on saanut sosiaali- ja terveysministeriöltä lausuntopyynnön 19.11.2015 saapuneella sähköpostilla:

”Sosiaali- ja terveysministeriö sekä valtiovarainministeriö pyytävät Manner-Suomen kunnilta, kuntayhtymiltä sekä muilta jakelussa mainituilta tahoilta lausunnot hallituksen linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi. Myös muut kuin jakelussa mainitut tahot voivat antaa asiassa lausuntonsa. Lausuntopyyntöön tulee vastata sähköisellä kyselyllä, jossa on kohdennettuja kysymyksiä hallituksen linjauksista. Kyselyyn annettuja vastauksia on mahdollista perustella, minkä lisäksi kyselyyn on varattu runsaasti tilaa myös vapaamuotoiselle kommentoinnille.”

Tausta ja aineistot

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta, itsehallintoalueiden perustamista ja aluehallintouudistusta valmistellaan sosiaali- ja terveysministeriön ja valtionvarainministeriön yhteisessä hankkeessa, jota hallinnoidaan teknisesti sosiaali- ja terveysministeriössä.

Lausunnot pyydetään antamaan 28.1.2016 klo 16.15 mennessä.  Annetut vastaukset ovat julkisia. Lausuntoyhteenvedossa otetaan huomioon vain määräaikaan sähköisesti saapuneet lausunnot.”

30.11.2015 sosiaali- ja terveysministeriöstä saapuneella sähköpostilla lausuntoaikaa on pidennetty: ”Hallituksen linjausta itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi koskevan lausuntopyynnön määräaikaa on pidennetty. Sekä suomen- että ruotsinkieliset lausunnot tulee jättää viimeistään 9.2.2016 klo 16.15.”

Lausuntopyynnön materiaalit löytyvät Internet-osoitteesta: http://alueuudistus.fi/lausuntopyynnot.

Pelastusjohtajat ovat koonneet näkemyksenä uudistuksesta:

Oheismateriaali 1Pelastusjohtajat: Pelastuslaitokset osana itsehallintoalueita.

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnalle esitellään kokouksessa Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen näkemys lausunnoksi ja lähetekeskustelun pohjaksi.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää valtuuttaa pelastusjohtajan lähettämään lausunnon hallituksen linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi aluepelastuslautakunnan kokouksessa käydyn lähetekeskustelun pohjalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.