Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta8716.12.2015

12472-2015 (642)

Korppoon paloaseman peruskorjaushanke

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 87

Pelastuspäällikkö Mika Kontio ja tekninen päällikkö Mikko Särmä 9.12.2015:

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta on kokouksessaan 27.2.2014 § 21 päättänyt paloasemaverkosta. Kohdassa ”Palvelutason säilyttämisen edellyttämät muutokset” todetaan mm. että ”Sopimuspalokuntien käytössä olevien kiinteistöjen osalta vuoteen 2017 mennessä on hankesuunnittelussa ja mahdollisesti päätöksenteossa joko peruskorjauksen tai uudisrakentamisen (korvaavat tilat) osalta Kemiön, Piikkiön, Askaisten, Rymättylän, Korppoon, Hitis (Kemiönsaari), Turun Paattisten ja Tarvasjoen paloasemat.”

Pelastuslaitos Paraisten kaupunki ovat yhteistyössä selvittäneet Korppoon paloaseman tarpeita mm. tehdyn kuntokartoituksen perusteella. Kiinteistössä on välittömiä korjaustarpeita.

Paraisten kaupunki on teettänyt Rakennusinsinööritoimisto Toivonen & Keskitalo Oy:llä Korppoon paloaseman korjaustarveselvityksen, jonka mukaan rakennus vaatii peruskorjaustasoista korjausta.

Tämän selvityksen perusteella Paraisten kaupunki on pyytänyt Korppoon paloasemaan suunnitellun peruskorjauksen kustannusarvion NL-Rakennuslaskenta Oy:ltä. Peruskorjauksen kustannusarvio on 340 743 € (alv. 0%) ja korjaus kattaa koko rakennuksen.

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta on päättänyt 24.8.2004 paloasemakiinteistöjen vuokraamisen periaatteista. Näiden periaatteiden mukaan vuokrissa tulee huomioida kiinteistössä tehtävä peruskorjaus vuokraa korottavana tekijänä.

Korppoon paloasemasta maksettava, alueen markkinavuokraan perustuva vuokran määrä, on tällä hetkellä 2311€/kk. Peruskorjauksen jälkeen, paloasemakiinteistöjen vuokraamisen periaatteiden mukaisesti, vuokraa voidaan korottaa enintään 1,5 kertaiseksi nykyisestä markkinavuokrasta eli 3467 euroon/kk.

Oheismateriaali 1Paloaseman kuntokartoitus (EAKR)

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää valtuuttaa pelastusjohtajan allekirjoittamaan päivitetyn vuokrasopimuksen, peruskorjauksen jälkeen, vastaamaan hyväksyttyjä paloasemavuokrausten yleisiä periaatteita.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAlanko Kari
tiedKaituri Juho
tiedKontio Mika
tiedMiekka Pia
tiedMäntylä Jouni
tiedRaatikainen Kari
tiedTuominen Jani
tiedVirto Juha