Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta7316.12.2015

12450-2015 (042)

Poistettavaksi ehdotettavat saatavat vuoteen 2015

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 73

Talouspäällikkö Juho Kaituri 8.12.2015:

Kirjanpitolain 5:2 §:n 1 kohdan mukaan saamiset merkitään tilinpäätökseen nimellisarvoon, kuitenkin enintään todennäköiseen arvoon.

Todetut menetykset ja epävarmat saamiset on poistettava ja kirjattava kuluksi tilinpäätöksessä. Saamista voidaan pitää epävarmana, jos suorituksen saamista on velallista koskevien luottotietojen tai hänen varallisuusasemaansa koskevan muun selvityksen perusteella pidettävä ilmeisen epätodennäköisenä taikka jos aloitetut perimistoimenpiteet eivät ole johtaneet suoritukseen toimitetussa ulosotossa taikka asuinpaikka on tuntematon.

Virastojen ja laitosten tulee toimittaa poistoehdotukset lauta- tai johtokuntien päätettäväksi siten, että poistoajot ehditään tehdä suunnitellussa aikataulussa, jotta epävarmat saamiset saadaan poistettua vuoden 2015 tilinpäätöksestä.

Aluepelastuslaitoksen poistettavaksi ehdotettavat vanhat, suurimmalta osaltaan vuosilta 2013 ja 2014 kertyneet saatavat ovat yhteensä 88.237,67 euroa, jotka koostuvat ensihoitopalveluiden laskusaamisista. Muita laskusaatavia on 10.375,83 euroa. Laskusaamisista muodostuu yhteensä 98.613,50 euroa.

Ensihoitopalveluiden laskusaamiset ovat suurimmaksi osaksi kertyneet 9,25 ja 14,25 euron omavastuuosuuksista. Poistettavaksi ehdotettaviin laskusaamisiin maksukehotukset ja perimistoimet eivät ole auttaneet. Kuljetettujen potilaiden joukossa on mm. varattomia, kodittomia, menehtyneitä sekä ulkomaalaisia, joilta perintä ei aina ole mahdollista huonon tavoitettavuuden vuoksi.

Muut laskusaatavat ovat valvontamaksujen ja erhelaskutuksen myyntituloa, jotka ovat saattaneet jäädä suorittamatta perintätoimenpiteistä huolimatta muun muassa yrityksen selvitystilan, käynnissä olevan yrityssaneerauksen tai muutoin heikon maksuvalmiuskyvyn vuoksi.

Vaikka saamiset poistetaan tässä vaiheessa aluepelastuslaitoksen laskusaamisista, perinnästä ei kuitenkaan välttämättä luovuta.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää poistaa aluepelastuslaitoksen laskusaamiset vuoteen 2015, yhteensä 98.613,50 euroa ja ilmoittaa päätöksestään Kunnan Taitoa Oy:lle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKunnan Taitoa Oy
tiedKaituri Juho