Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta6529.10.2015

5746-2013 (101)

Aluepelastuslaitoksen henkilöstösuunnitelman tarkentaminen vuodelle 2016

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 65

Hallintopäällikkö Pertti Soininvaara ja pelastuspäällikkö Mika Kontio 15.10.2015

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta hyväksyi palvelutasopäätökseen perustuvan pitkän aikavälin henkilöstösuunnitelman kokouksessaan 23.5.2013 § 24. Pitkän aikavälin henkilöstösuunnitelmaa päivitetään vuosittain. Vuoden 2016 osalta henkilöstösuunnitelman tarkentaminen liittyy pääasiassa työurien kehittämiseen, joita edistetään pääasiassa fyysisen työkyvyn ja osaamisen kehittämisen avulla. Alan työurien kehitystyössä ja siihen liittyvässä työryhmässä on Varsinais-Suomen pelastuslaitos toiminut puheenjohtajana.

Oheismateriaali 1Pelastuslaitosten työurat loppuraportti 2014

Tulevan vuoden henkilöstöasioiden painopiste on siis työurien kehittämisen perusasioissa valtakunnallisen valmistelun mukaisesti.  Työnantajan/organisaation velvoitteena on työurien kehittämisen näkökulmasta luoda fyysisen ja psyykkisen toimintakyvyn -, että osaamisen hallinnan järjestelmät. Toisena velvoitteena on luoda työaikaa, palkkausta ja osaamisen kehittämistä tukevat mekanismit, jotka myös edesauttavat työurien toteuttamista. Työntekijän tulee ylläpitää ja kehittää fyysistä ja psyykkistä työkykyään (pelastustoimen lakisääteinen velvoite) sekä laajentaa osaamistaan eri urapolkuvaihtoehtojen mahdollistumiseksi. Yhteiskunnallisen vallitsevan tilanteen näkökulmasta ratkaisujen/päätösten tulee olla kestäviä siten, että toiminnallisesti ja taloudellisesti pystytään osoittamaan päätösten tuottavuus. Tähän kokonaisuuteen peilaten on valmisteltu Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen henkilöstösuunnitelma 2016.

Avainsanoina henkilöstösuunnitelmassa ovat: työurien kehittäminen, työaika, palkkaus, osaamisen kehittäminen. Henkilöstösuunnitelman toteutus ei kasvata pelastuslaitoksen henkilöstömenoja, mutta se tarvitsee henkilöstömäärärahojen uudelleen kohdistuksia. Nämä edellyttävät mm. tulospalkkiojärjestelmään liittyvien määrärahojen uudelleen ohjaamista, henkilökohtaisten palkanosien jatkuvaa arviointia huomioiden muuttuneet tekijät, työvaativuuden arviointeja huomioiden mm. muuttuneet toimenkuvaukset ja näiden kaikkien arviointipäätöksiä.

Liite 1Lyhyen aikavälin henkilöstösuunnitelma

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää hyväksyä vuoden 2016 lyhyen aikavälin henkilöstösuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kokouksessa pelastusjohtajan varahenkilö pelastuspäällikkö Mika Kontio.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Vsaluelk § 65
Liite 1:Lyhyen aikavälin henkilöstösuunnitelma