Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta4317.06.2015

6846-2015 (222)

Palokuntasopimuksen hyväksyminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 43

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 15.6.2015

Koski TL:n vapaaehtoinen palokunta ry:n palokunnan päällikkö Mika Pettersson ja varapuheenjohtaja Kosti Peltola ovat allekirjoittaneet 31.12.2014 päivätyn kirjeen, jossa yhdistyksen hallitus irtisanoo Koski Tl vpk:n ja Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen välisen palokuntasopimuksen. Irtisanomisilmoituksen taustalla on neuvottelut sekä kahden kesken että sähköpostilla, jossa Koski TL vapaaehtoinen palokunta ry on esittänyt heille uuden miehistönkuljetusauton pikaista hankintaa ja palokuntasopimuksen kokonaiskorvauksen korottamista 25 %:lla eli 6000 euroa vuodessa nykyisen korvauksen päälle.

Aluepelastuslautakunta käsitteli palokuntasopimuksen irtisanomisen maaliskuun 2015 kokouksessa ja päätti merkitä asian tiedokseen.

Lautakunnan päätöksen jälkeen Koski Tl:n vapaaehtoinen palokunta ry ja pelastuslaitos ovat käyneet edelleen keskustelua palokuntasopimuksesta, jonka perusteella pelastuslaitos lähetti 4.6.2015 sopimusluonnoksen ja sai tähän 5.6.2015 vastauksen: ”Kosken Tl VPK:n hallitus hyväksyy tämän palokuntasopimuksen.” Vastauksen on lähettänyt hallituksen puheenjohtaja Kari Tiensuu.

Liite 1Palokuntasopimus

Hyväksyttäväksi esitettävä palokuntasopimus noudattaa tasapuolisuusperiaatetta muihin alueen palokuntasopimuksiin verrattuna. Sopimus ei kasvata pelastuslaitoksen toimintakuluja. Aikaisempaan sopimukseen verrattuna suurin muutos on siirtyminen kokonaiskorvausmallista suoriteperusteiseen korvaukseen.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen johtosäännön 3 §:n 3 kohdan mukaisesti aluepelastuslautakunta huolehtii tarpeellisten sopimusten tekemisestä vapaaehtoisten palokuntien, laitospalokuntien ja muiden palveluiden tuottajien kanssa.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta hyväksyy pelastuslaitoksen ja Koski Tl vapaaehtoinen palokunta ry:n välisen palokuntasopimuksen ja valtuuttaa pelastuslaitoksen puolesta sopimuksen allekirjoittajiksi pelastusjohtajan ja aluepelastuslautakunnan puheenjohtajan. Sopimus astuu voimaan 1.1.2016.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKoski TLVapaaehtoinen palokunta
tiedAlanko Kari
tiedKontio Mika


Liitteet:

Vsaluelk § 43
Liite 1:Palokuntasopimus