Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta10218.12.2014

12651-2014 (222)

Pelastuslaitoksen öljyvahinkojen torjuntasuunnitelma Varsinais-Suomen pelastustoimen alueelle vuosille 2015-2019

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 102

Pelastuspäällikkö Juha Virto 8.12.2014:

Varsinais-Suomen Pelastustoimen palvelutasopäätöksessä on määritetty, että öljyvahinkojen torjuntasuunnitelma (Öljyvahinkojen torjuntalaki 29.12.2009/1673) päivitetään suunnitelmakauden aikana. Suunnitelma sisällytetään lisäksi säädösten mukaisesti osaksi Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alueen alusöljy- ja aluskemikaalivahinkojen yhteistoimintasuunnitelmaa. Varsinais-Suomen pelastustoimen öljyntorjuntasuunnitelman hyväksyy Aluepelastuslautakunta ja suunnitelman vahvistaa Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Aluepelastuslautakunta on kokouksessaan 22.10.2009 hyväksynyt voimassaolevan öljyntorjuntasuunnitelman kaudelle 2010-2014 ja nykyinen suunnittelujakso päättyy 31.12.2014. Pelastuslaitoksen Operatiivinen palvelualue on valmistellut öljyntorjuntasuunnitelmaesityksen annettujen säädösten perusteella suunnitelmakaudelle 2015-2019. Kauden päätavoitteena on luoda edellytykset vähintään nykytasoisen torjuntavalmiuden ylläpitämiselle sekä maa- että merialueiden öljyvahinkojen varalle.

Öljyntorjuntasuunnitelma on laadittu asianomaisten säädösten mukaisesti ja siinä esitettävä toiminta ja hankinnat tukeutuvat pääosin aikaisempaan öljyntorjuntasuunnitelmaan. Uusina kehittämiskohteina suunnittelukaudelle 2015-2019 esitetään mm. henkilöstön koulutusmäärien lisäämistä sekä torjuntakaluston ja kuljetuslogistiikan kehittämistä vastaaman paremmin arvioituja uhkia. Suunnitelmassa on lisäksi huomioitu pelastuslaitoksen alus- ja venekaluston hankinnat ja peruskorjaukset, joiden kustannukset katetaan pääosin Öljysuojarahastosta. Öljyntorjuntasuunnitelmaan kirjatut merkittävämmät hankinnat käsitellään edellisten vuosien tapaan pelastuslaitoksen vuosittaisen taloussuunnittelun yhteydessä ja jokainen merkittävämpi yksittäinen hankinta käsitellään aina erikseen Aluepelastuslautakunnassa.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusAluepelastuslautakunta hyväksyy Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen öljyntorjuntasuunnitelman kaudelle 2015-2019. Lisäksi Aluepelastuslautakunta päättää lähettää hyväksytyn suunnitelman Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen vahvistettavaksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAuran kunnanhallitus
tiedKaarinan kaupunginhallitus
tiedKemiönsaaren kunnanhallitus
tiedKosken Tl kunnanhallitus
tiedKustavin kunnanhallitus
tiedLaitilan kaupunginhallitus
tiedLiedon kunnanhallitus
tiedLoimaan kaupunginhallitus
tiedMarttilan kunnanhallitus
tiedMaskun kunnanhallitus
tiedMynämäen kunnanhallitus
tiedNaantalin kaupunki
tiedNousiaisten kunnanhallitus
tiedOripään kunnanhallitus
tiedPaimion kaupunginhallitus
tiedParaisten kaupunginhallitus
tiedPyhärannan kunnanhallitus
tiedPöytyän kunnanhallitus
tiedRaision kaupunginhallitus
tiedRuskon kunnanhallitus
tiedSalon kaupunginhallitus
tiedSauvon kunnanhallitus
tiedSomeron kaupunginhallitus
tiedTaivassalon kunnanhallitus
tiedTarvasjoen kunnanhallitus
tiedUudenkaupungin kaupunginhallitus
tiedVehmaan kunnanhallitus
tiedKaupunginhallitus