Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta7520.11.2014

12691-2011 (220)

Palvelutasopäätöksen toteutuminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 75

Pelastuspäällikkö Mika Kontio ja kehittämispäällikkö Torbjörn Lindström 12.11.2014:

Pelastuslain 379/2011 29 § mukaan alueen pelastustoimen on laadittava palvelutasopäätös. Alueen pelastustoimi päättää palvelutasosta kuntia kuultuaan. Päätöksessä on selvitettävä alueella esiintyvät uhat, arvioitava niistä aiheutuvat riskit, määriteltävä toiminnan tavoitteet ja käytettävät voimavarat sekä palvelut ja niiden taso. Palvelutasopäätökseen tulee myös sisältyä suunnitelma palvelutason kehittämisestä. Päätös on laadittava olemaan voimassa määräajan. Sisäasiainministeriön asetuksella voidaan säätää tarkemmin palvelutasopäätöksen sisällöstä ja rakenteesta.

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päätti kuntia kuultuaan alueen pelastustoimen palvelutasosta vuosille 2013 – 2016 kokouksessaan 15.11.2012 99 §. Päätöksenteon jälkeen palvelutasopäätös on mm. jaettu vuosiohjelmiin. Vuosiohjelmien toteutumista seurataan pelastuslaitoksen johtoryhmässä ja toteutumista vastaa jokainen esimies. Aluepelastuslautakunnalle palvelutasopäätöksen toteutuminen esitellään vuosiohjelmien osalta vuosittain. Toiminnallisten ja taloudellisten tunnuslukujen seuranta toteutetaan erikseen.

Oheismateriaali 1Palvelutasopäätöksen vuosiohjelmien seurantataulukko

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen palvelutasopäätöksen mukaisten vuosiohjelmien toteuttaminen on edennyt päätöksen mukaisesti.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta merkitsee asian tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.