Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta5114.08.2014

5114-2014 (220)

Lausuntopyyntö Paattisten VPK:n paloasemakiinteistöstä

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 51

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 21.7.2014

Paattisten VPK:n hallitus on 4.5.2014 päivätyllä kirjeellä pyytänyt lausuntoa Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselta sekä Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnalta toimenpiteistä Paattisten paloasemakiinteistön peruskorjauksen tai uudisrakentamisen (korvaavat tilat) osalta vuoteen 2017 mennessä.

Oheismateriaali 1Paattisten VPK ry:n lausuntopyyntö

Turun Paattisten paloasema sijaitsee Paattisten kaupunginosassa. Paloasema on rakennettu 1950-luvulla ja siitä on tehty kuntokartoitus. Paattisten VPK ry:llä on voimassa oleva palokuntasopimus Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen kanssa ja sen hälytysosastoon kuuluu 19 henkilöä. Vuosien 2011-2013 hälytystehtävien keskiarvo on 35,3.

Oheismateriaali 2Paattisten paloaseman kuntokartoitus (Eakr)

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta on kokouksessaan 27.2.2014 § 21 käsitellyt alueen paloasemaverkkoa ja palvelutason säilyttämisen edellyttäminä muutoksina on todettu, että ” Sopimuspalokuntien käytössä olevien kiinteistöjen osalta vuoteen 2017 mennessä on hankesuunnittelussa ja mahdollisesti päätöksenteossa joko peruskorjauksen tai uudisrakentamisen (korvaavat tilat) osalta Kemiön, Piikkiön, Askaisten, Rymättylän, Korppoon, Hitis (Kemiönsaari), Turun Paattisten ja Tarvasjoen paloasemat.”

Varsinais-Suomen aluepelastustoimen johtosäännön (1.1.2010) 3 § Lautakunnan toimivalta 9 kohdan mukaan Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta ”Hyväksyy tilahankkeiden tarveselvityksen ja hankesuunnitteluohjeen määräysten estämättä vuokrahankkeiden hankesuunnitelmat, kun vuokrattava toimitila sijaitsee muun kunnan kuin Turun kaupungin alueella.”

Edellä mainittujen asiakirjojen ja selvitysten perusteella esitetään Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnalle, että Varsinais-Suomen pelastuslaitos valmistelee Paattisten paloasemakiinteistöä koskevan tilatarve-esityksen ja hankesuunnitelman sekä lähettää sen Turun kaupungille mahdollisia toimenpiteitä varten.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että Varsinais-Suomen pelastuslaitos valmistelee Paattisten paloasemakiinteistöä koskevan tilatarve-esityksen ja hankesuunnitelman sekä lähettää sen Turun kaupungille mahdollisia toimenpiteitä varten.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedPaattisten VPK ry
tpvVarsinais-Suomen aluepelastuslaitos