Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta2227.02.2014

12374-2012 (220)

Kemiön paloasemahanke

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 22

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 19.2.2014:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksella on toimitilat mm. Kemiössä. Nykyiset tilat ovat kunnoltaan tulleet käyttönsä päätepisteeseen ja tontin vuokrasopimus päättyy vuonna 2015. Joulukuussa 2010 toteutetussa Kemiön paloaseman kuntokartoituksen yhteenvedossa todetaan, että ” Kemiön paloasema on huonossa kunnossa, ainoastaan vanhan osan kokous- ja koulutustilojen kuntoa voidaan pitää tyydyttävinä”. Varsinais-Suomen pelastuslaitos on valmistellut korvaavien tilojen hankkimista käyttöönsä yhdessä Kemiönsaaren kunnan kanssa.

1.1.2010 voimaan astuneen Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen johtosäännön 3 §:n kohta 7:n mukaisesti aluepelastuslautakunta vahvistaa ne periaatteet, joiden perusteella pelastustoimen palvelutaso määritellään sekä määrittelee sen vähimmäistason, joka pelastustoimen osalta tulee toteutua toimialueella.  Johtosäännön 3 §:n kohta 9:n mukaan aluepelastuslautakunta hyväksyy tilahankkeiden tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen määräysten estämättä vuokrahankkeiden hankesuunnitelmat, kun vuokrattava toimitila sijaitsee muun kunnan kuin Turun kaupungin alueella.

Kemiönsaaren kunta ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos ovat yhdessä asiantuntijoiden kanssa laatineet korvaavien paloasematilojen alustavat hankesuunnitelman ja alustavan vuokrasopimusluonnoksen. Lisäksi Kemiönsaaren kunta on varannut hankkeeseen paloasematontin ja arvioinut hankkeen kustannukset. Kustannuslaskentaan voi tulla vielä muutoksia tarkemman suunnittelun ja kilpailutuksen yhteydessä ja on näin ollen suuntaa antava.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos ja Kemiönsaaren kunnan edustajat ovat neuvotelleet yhteisesti vuokrasopimuksesta ja sen periaatteista. Perusmallina on päädytty käyttämään aikaisemmin toteutettuja vuokrasopimuksia. Vuokran määrä muuttuu, mikäli arvioidussa kokonaishinnassa tapahtuu muutoksia. Nykyisen paloasemakiinteistön vuokra on 26137,56 euroa (bruttovuokra) ja arvio uudisrakennuksen vuokrasta ilman mm. sähkö- ja käyttövesikustannuksia on noin 45 900 euroa vuodessa.

Oheismateriaali 1vuokrasopimusluonnos

Oheismateriaali 2hankesuunnitelma

Oheismateriaali 3kuntokartoituksen yhteenveto

Hankkeen toteutuminen edellyttää Kemiönsaaren kunnan vastaavaa päätöstä ja asia käsitellään erikseen Kemiönsaaren kunnan päätöksentekoelimissä.

Hankkeen toteutuessa kustannusvaikutukset huomioidaan talousarviosuunnittelussa.

Pelastusjohtajan Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää hyväksyä Kemiönsaaren kunnan Kemiön paloasematilojen alustavan hankesuunnitelman sekä valtuuttaa pelastusjohtajan sopimaan Kemiönsaaren kunnan kanssa vuokrasopimuksen ehdoista vuokrasopimusluonnoksen pohjalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKemiönsaaren kunta
tpvKontio Mika
tiedRaatikainen Kari
tiedSoininvaara Pertti
tiedSärmä Mikko
tiedTuominen Jani