Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta2327.02.2014

2029-2014 (220)

Piikkiön paloasemahanke

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 23

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 19.2.2014:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksella on toimitilat mm. Piikkiössä (Kaarina). Nykyiset tilat ovat kuntokartoitusraportin mukaan välttävät (7.3.2011). Varsinais-Suomen pelastuslaitos on valmistellut korvaavien tilojen hankkimista käyttöönsä yhdessä Kaarinan kaupungin kanssa.

1.1.2010 voimaan astuneen Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen johtosäännön 3 §:n kohta 7:n mukaisesti aluepelastuslautakunta vahvistaa ne periaatteet, joiden perusteella pelastustoimen palvelutaso määritellään sekä määrittelee sen vähimmäistason, joka pelastustoimen osalta tulee toteutua toimialueella.  Johtosäännön 3 §:n kohta 9:n mukaan aluepelastuslautakunta hyväksyy tilahankkeiden tarveselvitys ja hankesuunnitteluohjeen määräysten estämättä vuokrahankkeiden hankesuunnitelmat, kun vuokrattava toimitila sijaitsee muun kunnan kuin Turun kaupungin alueella.

Kaarinan kaupunki ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos ovat yhdessä asiantuntijoiden kanssa laatineet korvaavien paloasematilojen alustavan hankesuunnitelman (viimeistelyssä) ja vuokrasopimusluonnoksen. Lisäksi Kaarinan kaupunki on varannut hankkeeseen paloasematontin. Kustannuslaskentaan voi tulla vielä muutoksia tarkemman suunnittelun sekä kilpailutuksen yhteydessä ja on näin ollen suuntaa antava.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos ja Kaarinan kaupungin edustajat ovat neuvotelleet yhteisesti vuokrasopimuksesta ja sen periaatteista. Perusmallina on päädytty käyttämään aikaisemmin toteutettuja vuokrasopimuksia. Vuokran määrä muuttuu, mikäli arvioidussa kokonaishinnassa tapahtuu muutoksia. Nykyisen paloasemakiinteistön vuokra on 22128,60 euroa (bruttovuokra) ja arvio uudisrakennuksen vuokrasta ilman mm. sähkö- ja käyttövesikustannuksia on noin 75948 euroa vuodessa.

Oheismateriaali 1vuokrasopimusluonnos

Oheismateriaali 2kuntokartoituksen yhteenveto

Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Hankkeen toteutuminen edellyttää Kaarinan kaupungin vastaavaa päätöstä ja asia käsitellään erikseen Kaarinan kaupungin päätöksentekoelimissä.

Hankkeen toteutuessa kustannusvaikutukset huomioidaan talousarviosuunnittelussa.

Pelastusjohtajan Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää hyväksyä Kaarinan kaupungin Piikkiön paloasematilojen alustavan hankesuunnitelman sekä valtuuttaa pelastusjohtajan sopimaan Kaarinan kaupungin kanssa vuokrasopimuksen ehdoista vuokrasopimusluonnoksen pohjalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaarinan kaupunki
tpvKontio Mika
tiedRaatikainen Kari
tiedSoininvaara Pertti
tiedSärmä Mikko
tiedTuominen Jani