Liite 7

 

Tulospalkkion maksamisen perusteet/tavoitteet Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksessa koulutuksen- ja viestinnän yksikön henkilöstölle vuodelle 2014

 

Aluepelastuslaitoksen koulutuksen ja viestinnän palveluyksikön tehtävänä on huolehtia pelastuslaitoksen viestinnästä, henkilöstökoulutuksen ja turvallisuusviestinnän suunnittelusta ja kehittämisestä sekä näiden toimintojen tukemisesta. Koulutuksen ja viestinnän palveluyksikön tehtäviin kuuluu myös erilaisten keskitettyjen tapahtumien järjestelyjen hoitaminen ja valtakunnallisten hankkeiden koordinointi pelastuslaitoksella. Asiakkaina koulutuksen ja viestinnän palveluyksiköllä ovat pelastuslaitoksen muut yksiköt ja niiden henkilöstö sekä kansalaiset. Tulospalkkion mittareina käytetään palveluyksikön suoritteita, asiakastyytyväisyyttä ja taloudellisuutta.

 

Ketkä kuuluvat tulospalkkion piiriin

 

Vuoden 2014 tulospalkkion piiriin kuuluvat pelastuslaitoksen koulutus ja viestinnän palveluyksikön tukipalveluita tuottavat henkilöt.

 

Tavoitteet, joiden toteutumista seurataan

 

Pelastustoimen säädökset asettavat tulospalkkion perusteena oleville toiminnallisille tavoitteille, so. ennaltaehkäisevälle työlle ja palotarkastuksille, operatiiviselle pelastustoiminnalle sekä väestönsuojelulle, koko pelastuslaitosta koskevat tavoitteet. Tavoitteiden saavuttaminen edellyttää hyvää ja suunnitelmallista keskitetysti johdettua viestintää, henkilöstökoulutusta sekä turvallisuusviestintää, joiden suunnittelusta ja ohjauksesta pelastuslaitoksella vastaa koulutuksen ja viestinnän palveluyksikkö. Koulutuksen ja viestinnän palveluyksikkö järjestää myös keskitettyjä ulkoisia ja sisäisiä tapahtumia.

 

Koulutuksen ja viestinnän tukipalveluita tuottavat tiedottaja, koulutussuunnittelija, koulutusmestari ja koulutussihteeri. Toimintoja ja tehtäviä kuvaavat tehtäväalueittain mittarit, joiden mukaan koulutuksen ja viestinnän palveluyksikön henkilöstölle maksetaan tulospalkkiota.

 

Seurattavat mittarit ovat:

 

- taloudellisuus

 

- asiakastyytyväisyys

 

- suunnitelmallisuus ja yhteistyö

 

- tapahtumien järjestäminen ja kehittäminen

 

- raportointi

 

- sisäinen tiedottaminen

 

Tavoitteiden painoarvot

 

Tavoitteita kuvaavilla mittareilla on annettu prosentuaaliset painoarvot, joiden summa 100 %.

 

Mittarit, joilla tavoitteiden toteutumista seurataan

 

• Taloudellisuus

 

Taloudellisuutta seurataan vertaamalla pelastuslaitoksen talousarvion toteutumaa menoihin 99,6 -100,2 raja-arvoilla. Toteutuma saadaan tilinpäätöstiedoista.

 

• Asiakastyytyväisyys

 

Asiakastyytyväisyyttä seurataan sisäisillä ja ulkoisilla kyselyillä ja saaduilla asiakaspalautteilla.

 

• Suunnitelmallisuus ja yhteistyö

 

Suunnitelmallisuutta ja yhteistyötä seurataan suunnitteluaikataulujen toteutumisella, vuosisuunnitelmien päivittymisellä ja toteutumisella, viikko- ja tiimipalavereilla sekä raporteilla.

 

• Tapahtumien järjestäminen ja kehittäminen

 

Tapahtumilla tarkoitetaan tiedotuksen, valistuksen ja henkilöstökoulutuksen tapahtumia ja suoritteita. Näiden toteutumista seurataan tapahtumasuunnitelmilla ja -raporteilla, viikko- ja tiimipalavereilla.

 

• Raportointi

 

Raportoinnin toteutumista seurataan työraporteilla, viikko- ja tiimipalavereilla ja ohjauskeskusteluilla esimiehen kanssa.

 

• Sisäinen tiedottaminen

 

Sisäistä tiedottamista seurataan tiedotteilla, sähköposteilla, verkkojulkaisuilla, viikko- ja tiimipalavereilla ja palautteilla.

 

Seuranta-ajanjakso

 

Seurantajakso on vuosi 2014.

 

 

 

Maksettavan tulospalkkion määrä

 

Tulospalkkioina maksetaan enintään 4 % tulospalkkion piiriin kuuluvien henkilöiden vuosiansioista, kuitenkin enintään 1.500 €. Kunkin henkilökohtainen maksuprosentti määräytyy koko laitokselle asetettujen, seurattavien tavoitteiden saavuttamisasteiden ja näiden painokertoimien mukaan.

 

Palvelussuhteen alkamisen ja päättymisen vaikutus

 

Henkilö, jonka palvelussuhde alkaa kesken seurantajakson, saa tulospalkkion työssäoloajan suhteessa. Henkilö, jonka palvelussuhde päättyy kesken seurantajakson muusta kuin eläkkeelle jäämisen johdosta, ei saa tulospalkkiota ao. seurantajaksolta.

 

Tulospalkkion maksaminen edellyttää vähintään 6 kuukauden palvelussuhdetta / työssäoloa seurantajakson päättymiseen mennessä.

 

Työnteon määräaikaisen keskeytyksen vaikutus tulospalkkioon

 

Työnteon määräaikaisesti keskeytyessä maksetaan tulospalkkio vain työajan suhteessa vuosityöaikaan.

 

Keskeytettäessä työnteko palkattomalla virkavapaalla toisen työnantajan palvelukseen siirtymisen johdosta ei tulospalkkiota makseta.

 

Henkilöiden tulospalkkioiden suuruuden määräytyminen

 

Henkilön kokonaispisteet (toiminnalliset + taloudelliset) muodostuvat asetettujen tavoitteiden saavuttamisprosentin ja taloudellisuusasteikon sijoituksen mukaan annettavien, painokertoimilla painotettujen pisteiden summalla, joka jaetaan maksimituloksen ja 4 %:n tulospalkkiokaton mukaan määräytyvällä jakajalla. Saatu tulos on ko. henkilön tulospalkkion maksuprosentti vuosiansioista.

 

Liitteenä taulukko tulospalkkioprosentin muodostumisesta (liite 7:1 ).

Liite 7_1 Koulutuksen mittarit 2014

Liite 7:1

 

 

 

 

KOULUTUS JA VIESTINTÄYKSIKKÖ, ALPE MITTARIT 2014

 

pis-

 

teet

pai

 

no- ker- roin

piste-

 

määrä

Taloudellisuus

 

Budjetti ei ysin onnistunut. Perustehtävä alitettu. Budjetti täsä. Perustavoite.

Budjetti täsmää tai alittuu, henkilö vaikuttaa positiivisesti toimillaan. Tavoite ylittyy.

 

Tilinpääs ja talousarvio

 

 

 

0

 

1

 

2

 

 

 

10

 

Asiakastyytyväisyys

 

Huono palaute, perustehtävä alittuu. Ei palautetta, perustavoite

Hyvää palautetta, tavoite ylittyy

 

Sisäiset ja ulkoiset asiakaspalautteet

 

 

 

0

 

1

 

2

 

 

 

15

 

Suunnitelmallisuus ja yhteistyö

 

Vuosisuunnittelu mhässä, vähäistä yhteistyötä palveluyksiköiden kanssa. Vuosisuunnittelu aikataulussa, normaalia yhteistyötä palveluyksiköiden kanssa. Vuosisuunnittelu aikataulussa, pyrkii aktiivisesti yhteistyöhön palveluyksiiden kans- sa.

Vuosisuunnitelmat, viikkopalaverit, tiimipalaverit.

 

 

 

0

 

1

 

2

 

 

 

20

 

Tapahtumien järjestäminen ja kehittäminen

 

Osallistuu tapahtumien järjestelyihin pyydettäessä, toiset auttavat järjestelyissä. Osallistuu tapahtumien järjestelyihin. Perustavoite.

Osallistuu aktiivisesti tapahtumien järjestelyihin ja pyrkii kehittämään niitä.

 

(Tiedotus, valistus, koulutus) Tapahtumasuunnitelmat ja –raportit, viikkopalaverit, tiimipalaverit

 

 

 

0

 

1

 

2

 

 

 

20

 

Raportointi

 

Raportoi toiminnasta pyydettäessä.

 

Raportoi toiminnasta ohjeiden mukaisesti. Perustavoite.

 

Raportoi toiminnasta ohjeiden mukaisesti. Neuvoo ja ohjeistaa aktiivisesti muita rapor- toinnissa sekä valvoo raportointia ja sen oikeellisuutta. Ohjeistaa palveluyksiköitä. Viikkopalaveri, työnohjauskeskustelu, työraportit.

 

 

 

0

 

1

 

 

2

 

 

 

15

 

Sisäinen tiedottaminen

 

Jakaa tietoa ja informoi muuta henkilöstöä pyydettäessä. Jakaa tietoa ja informoi muuta henkilöstöä. Perustavoite.

Jakaa aktiivisesti tietoa myös omasta työstään ja informoi muuta henkilöstöä hyödyn- täen monipuolisesti eri viestintäkanavia.

Tiedotteet, sähköpostit, viikkopalaverit, tiimipalaverit, palautteet.

 

 

 

0

 

1

 

 

2

 

 

 

10