Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta4612.09.2013

9939-2013 (114)

Toimistosihteerin työsopimussuhteisen toimen (vak.nro 100130) perustaminen ja vastaavan viran lakkauttaminen

Tiivistelmä:

Kuntalain yksiselitteisen säännöksen mukaan tulee kaikki ne 1.11.2003 avoimena olleet tai mainitun ajankohdan jälkeen avoimiksi tulevat virat, joissa ei käytetä julkista valtaa, lakkauttaa taikka ennen täyttömenettelyn käynnistämistä muuttaa työsopimussuhteisiksi toimiksi. Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen tällä hetkellä avoimena oleva toimistosihteerin tehtävä (vak.nro 100130) on virkasuhteinen. Em. virassa ei kuitenkaan käytetä julkista valtaa. On tarkoituksenmukaista tässä vaiheessa lakkauttaa toimistosihteerin virka ja perustaa vastaava työsopimussuhteinen toimi.

Vsaluelk § 46

Hallintopäällikkö Pertti Soininvaara ja pelastuspäällikkö Mika Kontio 3.9.2013:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksessa on toimistosihteerin virka (vak.nro 100130). Virkaan kuuluvien tehtävien hoitamisessa ei käytetä julkista valtaa. Kuntalain mukaan virkasuhde on lakkautettava viimeistään kun se tulee avoimeksi, mikäli viran tehtäviin ei kuulu julkisen vallan käyttöä.

Esitän, että avoimena oleva toimistosihteerin virka (vak. nro 100130) lakkautetaan ja perustetaan vastaava toimistosihteerin työsopimussuhteinen toimi 1.1.2014 alkaen. Perustettavassa toimessa toimen vakanssinumero, palkkahinnoittelukohta, tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus ovat samat kuin lakkautettavan em. vastaavan viran vakanssinumero, palkkahinnoittelukohta, tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että avoimena oleva toimistosihteerin virka (vak. nro 100130) lakkautetaan ja perustetaan vastaava toimistosihteerin työsopimussuhteinen toimi 1.1.2014 alkaen. Perustettavassa toimessa toimen vakanssinumero, palkkahinnoittelukohta, tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus ovat samat kuin lakkautettavan em. vastaavan viran vakanssinumero, palkkahinnoittelukohta, tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus.

PäätösVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päätti, että avoimena oleva toimistosihteerin virka (vak. nro 100130) lakkautetaan ja perustetaan vastaava toimistosihteerin työsopimussuhteinen toimi 1.1.2014 alkaen. Perustettavassa toimessa toimen vakanssinumero, palkkahinnoittelukohta, tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus ovat samat kuin lakkautettavan em. vastaavan viran vakanssinumero, palkkahinnoittelukohta, tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus.

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päätti lisäksi, että ennen toimen täyttämistä hallintopalveluiden toimipaikat ja tehtävät arvioidaan kokonaisuutena.

Päätös tehtiin yksimielisesti esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedTalouspalvelukeskus, palkanlaskenta tiimi 3
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedSoininvaara Pertti