Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta11913.12.2012

12374-2012 (220)

Kemiön paloasema

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 119

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 4.12.2012:

Kemiönsaaren kunta on lähettänyt Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnalle kirjeen 5.11.2012.

Oheismateriaali 1Kemiönsaaren kunnan kirje

Kemiösaaren kunta on valmis rakentamaan uuden paloaseman, vanhan paloaseman tilalle, paloasemien kuntokartoitusraportin ja nykyisen paloasematontin mahdollisen vuokrasopimuksen päättymisen takia. Kunta on varannut investointirahaa hanketta varten vuosille 2013 ja 2014. Lisäksi kunta aikoo hakea hankkeelle Palosuojelurahaston avustusta.

Ennen hankkeen käynnistämistä, Kemiönsaaren kunta haluaa tietää aluepelastuslautakunnan suhtautumisen asiaan:

- voiko aluepelastuslautakunta sitoutua aikatauluun, jossa hanke käynnistetään syksyllä 2013 ja paloasema valmistuu loppuvuonna 2014?

- aluepelastuslautakunnan kanta tulevaan vuokratasoon vuoden 2014 alusta, jossa pääomavuokra olisi tasolla 7,55€/neliömetri/kk ja vastaava ylläpitovuokra (ilman siivousta) olisi 3,30 €/neliömetri/kk?

Oheismateriaali 2Paloaseman kuntokartoitusraportti

Aluepelastuslaitoksen näkökulmasta hankkeen käynnistäminen on perusteltua. Sitoutuminen hankkeeseen edellyttää kuitenkin hankesuunnitelman, tilaohjelman ja kustannusarvion laadintaa yhteistyössä pelastuslaitoksen, kunnan ja sopimuspalokunnan kesken. Näiden jälkeen voidaan arvioida kokonaiskustannuksia ja vuokraa, jonka tulee perustua aluepelastuslautakunnan päättämään paloasemakiinteistöjen vuokraamisen periaatteisiin.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusAluepelastuslautakunta päättää, että hankesuunnittelu voidaan käynnistää, mutta vuokraamisesta ja vuokratasosta päätetään erikseen aluepelastuslautakunnassa hankesuunnitelman hyväksymisen yhteydessä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKemiönsaaren kunta
tiedAlanko Kari
tiedKontio Mika
tiedRaatikainen Kari
tiedSoininvaara Pertti
tiedTuominen Jani
tiedVirto Juha