Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta8013.09.2012

7723-2012 (061)

Tarkastusajoneuvojen (9 kpl) hankinta

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6.1 §:n 3 kohta. Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselle hankittavista tarkastusautoista on saatu tarjoukset Länsiauto Oy:ltä, Rinta-Joupin Autoliike Oy:ltä, Delta Auto Oy:ltä, Veho Autotalot Oy:ltä, Metro Auto Oy:ltä ja SOK Autokauppa Oy:ltä. Lisäksi Loimaan laatuauto Oy:ltä on saatu kolme (3) tarjousta ja Keskusautohalli Oy:ltä kaksi (2) tarjousta. Toimipisteet, joihin hankittavat ajoneuvot sijoittuvat ovat Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen eri paloasemat. Tarkastusautot, 9 kpl ehdotetaan hankittavaksi halvimman kokonaistarjouksen antaneelta Loimaan Laatu-auto Oy:ltä kokonaishintaan 135 200,00 € (autovero/alv 0 %).

Vsaluelk § 80

Pelastusajoneuvot: Tarkastusautot 9 kpl

Paloinsinööri Mikko Särmä, tekninen päällikkö Pertti Soininvaara ja hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus hankinta-asiantuntija Karolus Haarte 5.9.2012:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia tarjouspyynnöllä 2.7.2012 (7723-2012) yhdeksästä (9) pelastusajoneuvoksi rekisteröitävästä tarkastusautosta sekä käytettyjen tarkastusautojen hälytyslaitteiden purkamisesta ja asentamisesta uusiin hankittaviin tarkastusautoihin. Lisäksi pyydettiin tarjoukset yhdeksästä (9) seisontalämmityslaitteesta.

Hankinnan yhteydessä Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos antaa vaihtoon tarjouspyynnössä yksilöidyt käytetyt tarkastusautot, yhteensä yhdeksän (9) kappaletta.

Hankintailmoitus julkaistiin Internetissä 2.7.2012. Tarjouspyyntöasiakirjat olivat saatavilla Internetissä Turun kaupungin sivuilla. Hankinnasta ei esitetty kysymyksiä tarjouspyynnössä ilmoitettuun määräaikaan, 16.7.2012, mennessä.

Tarjous tuli antaa tarjouspyynnön liitteenä olleella tarjouslomakkeella.

Annettuun määräaikaan, 3.8.2012 kello 11.00, mennessä tarjoukset saatiin seuraavilta tarjoajilta: Länsiauto Oy, Rinta-Joupin Autoliike Oy, Delta Auto Oy, Veho Autotalot Oy, Metro Auto Oy, SOK Autokauppa Oy, Loimaan Laatuauto Oy ja Keskusautohalli Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ajoneuvoille asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjouksia ei oteta huomioon. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Hankinnasta tehdään erillinen sopimus valitun toimittajan kanssa.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1. Tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3. Tarjousten hintavertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Tarjoajien taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoukselle asetetuissa vähimmäisvaatimuksissa mainituin perustein.

- Hankintalain 56 §:n mukaan hankintayksikkö voi asettaa tarjoajien rahoituksellista ja taloudellista tilannetta, teknistä suorituskykyä ja ammatillista pätevyyttä sekä laatua koskevia vaatimuksia sekä vaatia tarjoajia esittämään niihin liittyviä selvityksiä. Tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta. Tarjoajan sulkemista tarjouskilpailusta tulee arvioida nimenomaan tarjoajien tasapuolisen kohtelun näkökulmasta.

- Delta Auto Oy ei täytä tarjouspyynnön kohdassa 5.1.3 asetettua vaatimusta, ja se tulee näin ollen sulkea tarjouskilpailusta.

- Länsiauto Oy ei täytä tarjouspyynnön kohdassa 5.2.1 asetettua vaatimusta, ja se tulee näin ollen sulkea tarjouskilpailusta.

Muiden tarjoajien todettiin täyttävän tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arviointiin voidaan ottaa vain niiden tarjoajien tarjoukset, jotka ovat osoittaneet täyttävänsä tarjoajien kelpoisuudelle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 

Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta tarkastusautoilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin ja tarjousten hintavertailun suorittivat paloinsinööri Mikko Särmä, tekninen päällikkö Pertti Soininvaara.

Tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten hintavertailu

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaishinnaltaan halvin.

Tarjousten hintavertailu esitetään oheisella liitteellä.

Liite 1Tarjousten hintavertailu

Tarjousten arvioinnin ja vertailun perusteella esitämme, että

- Delta Auto Oy suljettaisiin tarjouskilpailusta, sillä se ei ole osoittanut täyttävänsä tarjoajalle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

- Länsiauto Oy suljettaisiin tarjouskilpailusta, sillä se ei ole osoittanut täyttävänsä tarjoajalle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

- Loimaan Laatuauto Oy:ltä hankittaisiin 9 kpl Ford Focus 2.0 TDCi 115hv Trend Wagon A6 - merkkisiä tarkastusautoja sekä lisävarusteet (seisontalämmityslaitteet) kokonaishintaan 135 200,00 € (autovero/alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Pelastusjohtaja Jari Sainio 5.9.2012:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että

- Delta Auto Oy suljetaan tarjouskilpailusta, sillä se ei ole osoittanut täyttävänsä tarjoajalle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

- Länsiauto Oy suljettaan tarjouskilpailusta, sillä se ei ole osoittanut täyttävänsä tarjoajalle asetettuja vähimmäisvaatimuksia.

- Loimaan Laatuauto Oy:ltä hankitaan 9 kpl Ford Focus 2.0 TDCi 115hv Trend Wagon A6 - merkkisiä tarkastusautoja sekä lisävarusteet (seisontalämmityslaitteet) kokonaishintaan 135 200,00 € (autovero/alv 0 %)sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisella sopimuksella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoDelta Auto Oy
aoKeskusautohalli Oy
aoLoimaan Laatuauto Oy
aoLänsiauto Oy
aoMetroAuto Oy
aoRinta-Joupin Autoliike Oy
aoSOK Autokauppa Oy, Automaa Raisio
aoVeho Autotalo Oy
tiedKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tpvSoininvaara Pertti
tpvSärmä Mikko


Liitteet:

Vsaluelk § 80
Liite 1:Tarjousten hintavertailu