Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta7116.08.2012

3032-2012 (061)

Ambulanssien (3 kpl) hankinta

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 71

Ambulanssihankinta

Sairaankuljetusmestari Risto Lehti, tekninen päällikkö Pertti Soininvaara sekä hankinta- ja logistiikkakeskuksen osuus hankinta-asiantuntija Outi Pudas 6.8.2012:

Hankinta- ja logistiikkakeskus on Varsinais-Suomen Aluepelastuslaitoksen toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia kolmen (3) ambulanssin hankinnasta.

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon ylittävänä tavarahankintana julkaistiin 5.6.2012 HILMA-ilmoituskanavassa. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä internetissä Turun kaupungin sivuilla. Hankinnasta ei esitetty kysymyksiä tarjouspyynnössä ilmoitettuun määräaikaan, 25.6.2012, mennessä.

Tarjouspyynnön kohteena olivat kolme (3) kappaletta C-luokan tehohoitoambulansseja. Tarjottavien ambulanssien tulee olla teknisiltä ominaisuuksiltaan sellaisia, että ne täyttävät Suomessa voimassaolevat ajoneuvoja koskevat tieliikennelainsäädännön ja tieliikennelainsäädännön nojalla annetut säädökset sekä täyttävät ECE 14, ECE 17, 74/60/ETY-vaatimukset ja standardin EN 1789 ja 1865 vaatimukset. Ambulanssien tulee täyttää myös tarjouspyynnön tarjouslomakkeessa ja teknisessä erittelyssä mainitut vaatimukset.

Tarjous tuli antaa tarjouspyynnön liitteenä olleella tarjouslomakkeella.

Määräaikaan 1.8.2012 klo 11 mennessä saatiin seuraavat tarjoukset: Nordic Special Vehicles Oy, Veho Group Oy Ab / erikoismyynti ja Profile Vehicles Oy.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjousta ei oteta huomioon. Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoushinnat tuli ilmoittaa yhteishintana kolmesta (3) vaatimukset täyttävästä ambulanssista.

Hankinnasta tehdään erillinen sopimus valitun toimittajan kanssa.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Kaikkien tarjoajien katsottiin täyttävän tässä hankintamenettelyssä tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arvioinnin ja tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailun suorittivat sairaankuljetusmestari Risto Lehti, tekninen päällikkö Pertti Soininvaara ja hankinta-asiantuntija Outi Pudas.

Hankintalain 46.1 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun periaate edellyttää, että tarjouksia arvioidaan lähtökohtaisesti sellaisina kuin ne on toimitettu hankintayksikölle tarjousten jättämiselle asetettuun määräaikaan mennessä. Tarjoaja kantaa osaltaan vastuun tarjouksensa sisällöstä.

Tarjousvertailussa tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu voi toteutua ainoastaan, jos tarjoukset ovat keskenään yhteismitallisia ja vertailukelpoisia. Hankintayksikkö on velvollinen hylkäämään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen silloin, kun tarjouksen puutteellisuus tai tarjouspyynnön vastaisuus vaarantaa tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun tarjousvertailussa.

Nordic Special Vehicles Oy:n tarjous ei täyttänyt seuraavia tarjouspyynnön vaatimuksia:

·        VIRVE käsiradio, EADS 880i, 2 kpl

·        VIRVE ajoneuvoasema, EADS TMR 880i, osat RC-9 ja CUR-3, 1 kpl

·        VIRVE-puhelimille sekä tilanseurantalaitteelle valmius sekä tarvittavien telineiden/tarvikkeiden hankinta ja asennus, 3 x käsiradio(THR), 1 x ajoneuvoasema asennussarja, joista kaksi THR telinettä ohjaamoon ja yksi hoitotilaan, ajoneuvoasema ohjaamoon. Hoitotilan telineeseen lisäksi lisäkuuloke.

Nordic Special Vehicles Oy:n tarjous ei sisällä yllä mainittuja vaatimuksia, vaan tarjoaja on ilmoittanut, että asennetaan asiakkaan toimittamat laitteet. Tarjous ei vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia, eikä sitä voida vertailla. Tarjous tulisi hylätä tarjouspyynnön vastaisena.

Veho Group Oy Ab / erikoismyynnin ja Profile Vehicles Oy:n tarjoukset täyttävät tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja tarjouksen valinta

 

Valintaperusteeksi tarjouspyynnössä ilmoitettiin kokonaistaloudellinen edullisuus huomioiden hinta painoarvolla 70 %, V-S pelastuslaitoksen vierailujen kustannukset korin valmistuspisteessä (3 vierailua) painoarvolla 10 % ja takuuaika painoarvolla 20 %.

Pisteytyksessä halvin tarjottu hinta sai 70 pistettä ja muiden tarjoajien pistemäärä muodostui suorassa suhteessa halvimpaan tarjottuun hintaan.

Vierailujen kustannusten pisteytyksessä halvin kolmen vierailun kokonaiskustannus sai 10 pistettä ja muiden tarjoajienpistemäärä muodostui suorassa suhteessa halvimpaan. Vierailukustannusten päiväpalkka sivukuluineen kahdelta työntekijältä on 237,61 €, päiväraha 36 €/pv/hlö ja majoituskustannus 86 €/yö.

Takuuajan pisteytystä vertailtiin tarjouspyynnössä ilmoitetulla tavalla

-       alustan takuuaika 48 kk tai pitempi, 20 pistettä

-       alustan takuuaika 36 kk, 10 pistettä

-       alustan takuuaika 24 kk, 0 pistettä (vähimmäisvaatimus 24 kk)

Vertailussa todettiin Veho Group Oy Ab / erikoismyynnin tarjous kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi.

 

Liite 1Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

Esitämme, että Nordic Special Vehicles Oy:n tarjous hylättäisiin tarjouspyyntöä vastaamattomana sekä, että ambulanssit, 3 kpl, hankittaisiin kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antaneelta Veho Group Oy Ab / erikoismyynniltä kokonaishintaan 359.580 € tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Pelastusjohtaja Jari Sainio, 6.8.2012

EhdotusEhdotan, että aluepelastuslautakunta päättää edellä esitetyn perusteella, että

·         Nordic Special Vehicles Oy:n tarjous hylätään tarjouspyyntöä vastaamattomana

·         ambulanssit, 3 kpl, hankitaan kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antaneelta Veho Group Oy Ab / erikoismyynniltä kokonaishintaan 359.580 €

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedNordic Special Vehicles Oy
tiedProfile Vehicles Oy
aoVeho Group Oy/Ab erikoismyynti
tiedKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tiedSoininvaara Pertti


Liitteet:

Vsaluelk § 71
Liite 1:Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu