Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta7016.08.2012

3262-2010 (21)

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen valmiussuunnitelman tilanneselvitys

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 70

Pelastuspäällikkö Mika Viljanen 7.8.2012:

Turun kaupunginhallitus on 4.10.2011 § 448 päättänyt hyväksyä Turun kaupungin valmiussuunnitelman yleisen osan 2011 ohjeeksi kaupungin hallintokunnille ja samalla päättänyt kumota 15.11.2010 § 599 annetun vastaavan ohjeen. Lisäksi kaupunginhallitus on päättänyt, että hallintosääntöön tehdään valmiussuunnittelun vastuuta koskeva muutos.

Turun kaupungin valmiussuunnitelman yleiseen osaan 2011 on päivitetty valtioneuvoston päätöstä koskeva osio (16.12.2010 / Yhteiskunnan turvallisuusstrategia), pelastuslain muutos (379/2011 voimassa 1.7.2011-) sekä lisätty valmiussuunnittelun seurantaan liittyvä osio.

Oheismateriaali 1Kh 4.10.2011 § 448: Turun kaupungin valmiussuunnitelman yleinen osa

Seurantaosion mukaan: ”Kukin toimiala käsittelee oman valmiussuunnitelmansa lautakunnassaan/johtokunnassaan kerran vuodessa helmikuun loppuun mennessä. Lautakunta/johtokunta toimittaa kaupunginhallitukselle arvion valmiussuunnitelman tilasta. Riskienhallintapäällikkö valmistelee kaupunginhallitukselle yhteenvedon lautakuntien/johtokuntien arvioista huhtikuun loppuun mennessä.”

Koska valmiussuunnitelmien toimialakohtainen seuraaminen ja käsittely lautakunnissa on uusi toimintamalli, on Turun kaupungin riskienhallintapäällikkö antanut lisäaikaa valmiussuunnitelmien lautakuntakäsittelylle alkusyksyyn 2012 saakka.

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksella on sen perustamisesta saakka ollut ajan tasalla oleva valmiussuunnitelma. Valmiussuunnitelman päivitysväli on ollut kaksi vuotta. Voimassa oleva valmiussuunnitelma päivitetään seuraavan kerran tulevan palvelutasokauden alussa 2013.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos on tärkeä toimija toimialueellaan erilaisissa häiriötilanteissa, erityistilanteissa ja poikkeusoloissa. Niihin varautuminen edellyttää oman toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi valmiussuunnittelua, materiaalihankintoja ja muita etukäteisvalmisteluja. Tältä osin Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen valmiussuunnitelma on ajan tasalla ja vastaa toimintaympäristön riski- ja uhkakuvia.

Aluepelastustoimen valmiussuunnitelma esitellään kokouksessa.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta toteaa pelastustoimen valmiussuunnitelman olevan ajan tasalla ja vastaavan toiminta-alueen tämän hetkisiä riski- ja uhkakuvia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmKaupunginhallitus