Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta5824.05.2012

5901-2012 (111)

Aluepelastuslaitoksen viestiliikennesuunnittelijan viran perustaminen ja vastaavan työsopimussuhteen (vak.nro 100698) lakkauttaminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 58

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta 14.5.2012:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokseen perustettiin kaupunginhallituksen hallintojaoston päätöksellä 14.11.2006 § 334 viestiliikennesuunnittelijan toimi ja lakkautettiin samalla palomestarin virka. Viestiliikennesuunnittelijan tehtävät ovat kohdistuneet pelastuslaitoksen oman operatiivisen pelastustoiminnan kannalta tarpeellisen viestikeskuksen kehittämiseen ja rakentamiseen (viestikeskuksen varustamiseen sekä johtamis- ja tietojärjestelmien rakentamiseen).

Hallintojaosto päätti viestiliikennesuunnittelijan toimen kelpoisuusvaatimukseksi tehtävään soveltuvan pelastusalan tutkinnon, insinöörin tutkinnon tai toisen asteen ammatillisen perustutkinnon sekä riittävän tehtävään soveltuvan työkokemuksen. Työajaksi päätettiin yleistyöaika.

Aluepelastuslaitoksen toimintasääntö muuttui 1.1.2012 alkaen. Uuden toimintasäännön mukaan operatiiviseen palvelualueeseen kuuluu pelastustoiminnan palveluyksikkö, jonka osana on operatiivinen esikunta, johon puolestaan kuuluu pelastuslaitoksen viesti- ja johtokeskus. Viestikeskuksen esimiehenä toimii viestiliikennesuunnittelija.

Operatiiviseen esikuntaan kuuluvan viestiliikennesuunnittelijan tehtävänä on mm. huolehtia viestikeskuksen toimintavalmiudesta, osallistua tarvittaessa viestikeskukselle annettujen hälytystehtävien hoitamiseen sekä huolehtia pelastustoiminnan toimenpiderekisteristä ja raportoinnista, joissa tehtäviin saattaa liittyä julkisen vallan käyttöä. Viestiliikennesuunnittelijan tehtäväkuvan painopiste on muuttunut hallinnollisiksi ja suunnittelutehtäviksi, mikä vaikuttaa työajan muuttumiseen toimistotyöajaksi.

Liite 1Esitys viestiliikennesuunnittelijan viran perustamiseksi

Viestiliikennesuunnittelijan tointa on hoitanut Hanna Ritvanen. Koska kysymyksessä on tehtävään liittyvä toiminnallinen muutos ja siitä seuraava palvelussuhteen lajin muutos, voidaan viestiliikennesuunnittelijan tointa hoitanut Hanna Ritvanen ottaa viestiliikennesuunnittelijan virkaan virkaa auki julistamatta. Viestiliikennesuunnittelijan toimi voidaan lakkauttaa, kun viestiliikennesuunnittelijan viran perustaminen ja täyttö ovat saaneet lain voiman.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää perustaa 1.7.2012 alkaen, ensimmäisenä sijoituspaikkana Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, viestiliikennesuunnittelijan viran (TS, palkkaryhmä 2), jonka

- kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva pelastusalan tutkinto, insinöörin tutkinto tai toisen asteen ammatillinen perustutkinto sekä riittävä tehtävään soveltuvan työkokemus;

- palvelussuhteessa noudatetaan TS:n ehtoja;

- työaika on toimistotyöaika; ja

- tehtäväkohtainen palkka on 2727,41 € / kk.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut
tiedAlanko Kari
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedRitvanen Hanna


Liitteet:

Vsaluelk § 58
Liite 1:Esitys viestiliikennesuunnittelijan viran perustamiseksi