Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta2401.03.2012

2265-2012 (111)

Palotarkastusinsinöörin (vak.nro 100696) virkanimike- ja kelpoisuusvaatimusmuutos

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 24

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta:

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päätti 15.6.2011 § 51 aluepelastustoimen uudesta toiminta-säännöstä, joka tuli voimaan 1.1.2012. Toimintasäännön keskeisin muutos on maantieteellisen tulosaluejaon poistaminen ja toiminnallisten tulosalueiden vahvistaminen aluepelastuslaitoksen toiminnan johtamisessa. Muutos vaikuttaa sekä laitoksen organisaatioon että tulosaluetason virka- ja henkilöjärjestelyihin. Toimintasäännön muutoksessa aluepelastuslaitoksen organisaatio muutettiin siten, että pelastuslaitoksen riskienhallinnan palvelualue jakaantuu 1.1.2012 alkaen varautumisen palveluyksikköön ja valvonnan palveluyksikköön. Pelastuslain muutos puolestaan tulee muuttamaan rakenteellisen paloturvallisuuteen liittyvien tehtävien järjestelyjä valvontasuunnitelmassa esitetyllä tavalla. Toimintasäännön ja siten organisaation muutos sekä pelastuslain muutos vaikuttavat sekä henkilöresurssien jakoon että tehtävien ja nimikkeiden uudelleen arviointeihin.

Riskienhallinnan tulosalueelle perustettiin 14.11.2006 kaksi palotarkastusinsinöörin virkaa, joista toisen nimike on esitetty muutettavaksi suunnittelijaksi ja sijoitus varautumisen palveluyksikköön, ja toisen viran osalta esitetään nimikkeen muuttamista paloinsinööriksi ja kelpoisuusvaatimuksen muuttamista siten, että aikaisempi pelastusalan ulkopuoliseen tutkintoon liittyvä tehtävän tai pelastusalan viiden vuoden kokemusvaatimus muutetaan kahden vuoden kokemusvaatimukseksi. Muilta osin palvelussuhteen ehdot säilyvät ennallaan. Viran sijoitus on valvonnan palveluyksikkö.

Liite 1Palotarkastusinsinöörin viran nimike- ja kelpoisuusvaatimusmuutos (lomake)

Virka on tällä hetkellä avoin ja siinä on määräaikainen avoimen viran hoitaja.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että 1.5.2012 alkaen Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokseen palotarkastusinsinöörin viran (vak.nro 100696)

- nimike muutetaan paloinsinööriksi, ja

- kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan pelastuslain (379/2011) ja pelastustoimesta annetun asetuksen (407/2011) mukainen päällystötutkinto (insinööri-AMK) taikka tehtävään soveltuva muu insinöörin tutkinto, jolloin vaaditaan lisäksi vähintään 2 vuoden kokemus pelastustoimesta, sekä vähintään B-luokan ajokortti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedLeino Kari
tiedMäkinen Liisa


Liitteet:

Vsaluelk § 24
Liite 1:Palotarkastusinsinöörin viran nimike- ja kelpoisuusvaatimusmuutos (lomake)