Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta2001.03.2012

2263-2012 (111)

Palomestarin viran (vak.nro 100591) muuttaminen koulutusmestarin viraksi

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 20

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta:

Aluepelastuslaitoksen toimintasääntöä muutettiin 1.1.2012 alkaen poistamalla maantieteelliset tulosalueet ja organisoimalla toiminta toiminnallisille palveluyksiköille, joiden tehtäviä samalla selkiytetään. Koulutuksen ja viestinnän palveluyksikön tehtävänä on mm. henkilöstön osaamisen kehittäminen ja osaamiskartoituksen tekeminen, sisäisen ja ulkoisen koulutuksen suunnittelu ja toteuttaminen, perehdyttäminen sekä viestintästrategia ja organisaatioviestintä. Koulutus- ja viestintäpalvelujen henkilöstöä on viimeksi vahvistettu perustamalla palveluyksikköön tiedottajan vakanssi.

Koulutuksen tulosalueella, nykyisessä koulutus- ja viestintäpalveluyksikössä, on aluepelastuslaitoksen toiminnan käynnistymisvaiheesta asti ollut palomestarin virka, jonka tehtäväkuvana on ollut koulutuksen toteuttaminen, kouluttaminen ja koulutuskaluston ylläpito. Viran tehtäväkuvaa tarkistetaan mm. laajentamalla sitä koulutuksen suunnittelu- ja valvontatehtäviin, myös sopimuspalokuntien koulutusta koskien. Palomestarin osalta on tarvetta tarkistaa virkanimikettä koulutusmestariksi vastaamaan uutta tehtäväkuvaa.

Koulutusmestari osallistuu tarvittaessa pelastustoiminnan operatiiviseen johtamisjärjestelmään.

Koulutuksen tulosalueen palomestarin virkaa hoitaa Mauri Niemelä, jonka kanssa virkanimike- ja tehtäväkuvamuutoksesta on keskusteltu ja joka on hyväksynyt muutokset.

Koulutus- ja viestintäpalveluyksikön palomestarin viran (vak.nro 100591) nimike esitetään muutettavaksi koulutusmestariksi ja viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi muuttuneen tehtäväkuvan perusteella esitetään 2649,00 € / kk. Viran muut palvelussuhde-ehdot säilyvät ennallaan. Koulutusmestarin kohonneita palkkamenoja katetaan myöhemmässä vaiheessa lakkautettavien virkojen säästyvillä palkkamäärärahoilla. Muutos ei lisää pelastustoimen vakanssi- tai henkilömäärää.

Liite 1Palomestarin viran nimikkeen muutos (lomake)

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että 1.5.2012 alkaen Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen palomestarin (vak.nro 100591)

- nimike muutetaan koulutusmestariksi ja

- tehtäväkohtaiseksi palkaksi vahvistetaan 2649,00 € / kk.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut
tiedJokinen Kaija
tiedKoskinen Kirsi
tiedMäkinen Liisa
tiedNenonen Petri
tiedNiemelä Mauri


Liitteet:

Vsaluelk § 20
Liite 1:Palomestarin viran nimikkeen muutos (lomake)