Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta1126.01.2012

782-2012 (061, 021)

Palopukujen hankinta (puitesopimus)

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 11

Tekninen päällikkö Pertti Soininvaara 16.1.2012:

Hankinnan kohde/kuvaus

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos kilpailuttaa Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa Länsi-Suomen pelastuslaitosten käyttöön tarkoitetut palopuvut. Tarjouspyyntöä on valmistellut Länsi-Suomen pelastuslaitokset ja Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus.

Palopukujen kilpailutukseen mukaan lähteviltä pelastuslaitoksilta edellytetään ennen tarjouspyynnön lähettämistä/julkaisemista sitovia ilmoituksia mukana olosta (valtuutuspäätös pelastustoimen palopukujen kilpailuttamiseksi, hankintapäätöksen tekemiseksi). Tällä erää mukaan on lähtemässä Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, Satakunnan pelastuslaitos ja Tampereen aluepelastuslaitos, Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos, Pohjanmaan pelastuslaitos ja Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos. Tarjouspyyntöön lisätään valtakirjan toimittaneiden pelastuslaitosten yhteystiedot/toimituspaikat.

Tarjouspyynnön kohteena olevia palopukuja koskevat vaatimukset on yksilöity tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.

Tarjouspyynnössä ilmoitetaan, että osatarjoukset otetaan huomioon siten että voi tarjota tarjouslomakkeilta ilmenevää osatuoteryhmää, jonka mukaisesti hankinta voidaan myös jakaa useammalle toimittajalle.

Sopimus tehdään tuoteryhmäkohtaisesti kokonaistaloudellisesti edullisimman toimittajan kanssa, jolle valitaan yksi varatoimittaja.

Sopimusaika                    

Tarjouspyynnön mukaan puitesopimus tullaan solmimaan hankintakaudelle 2 + 2 vuotta. Optiovuodet voidaan ottaa käyttöön myös vain osalle tuoteryhmistä.

Hankintamenettely          

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta, avoin menettely kokonaisarvoksi arvioidaan n. 500.000 € (sitoumuksetta). Hankinnasta tullaan julkaisemaan ilmoitus Internet-osoitteessa http://www.hankintailmoitukset.fi.

Hankintailmoituksen julkaisemisen jälkeen tarjouspyyntöasiakirjat tulevat olemaan saatavilla Turun kaupungin Internet -sivuilla osoitteessa http://www.turku.fi/tarjouspyynnot .

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää edellä esitetyillä perusteilla:

1. Hyväksyä palopukujen kilpailuttamisen

2. Oikeuttaa Turun hankinta- ja logistiikkakeskuksen tekemään tarjouspyyntö asiakirjat pelastuslaitoksen eritelmien pohjalta

3. Oikeuttaa Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskuksen johtajan tekemään ja allekirjoittamaan hankintapäätöksen

4. Oikeuttaa pelastusjohtajan allekirjoittamaan puitesopimuksen

5. Muut pelastuslaitokset allekirjoittavat vastaavan oman puitesopimuksensa valittujen toimittajien kanssa

6. Oikeuttaa pelastusjohtajan tekemään tarvittavat tilaukset allekirjoitetun puitesopimuksen perusteella ajanjaksolla 1.5.2012 – 30.4.2014 + 2 optiovuotta. Optiovuosien käytöstä päätetään erikseen ja päätös voi koskea kaikkia tai vain osaa valituista tuoteryhmistä

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedEtelä-Pohjanmaan pelastuslaitos
tiedKeski-Pohjanmaan pelastuslaitos
tiedPohjanmaan pelastuslaitos
tiedSatakunnan pelastuslaitos
tiedTampereen aluepelastuslaitos
tiedKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tiedEngström Jan-Erik
tiedKaituri Juho
tiedKontio Mika
tiedSainio Jari
tiedSoininvaara Pertti