Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta8917.11.2011

12813-2011 (111)

Varushuoltajan työsuhteen perustaminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 89

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta 4.11.2011:

Aluepelastuslaitoksen toiminnan alkaessa organisoitiin aluepelastuslaitoksen toiminta aikaisemman kunnallisen mallin mukaiseksi, joka ei kaikin osin vastannut maakunnallisen toiminnan tarpeita. Maakunnan laajuisena ja erityisesti alueelliseen toimintaan liittyvänä, pelastustoimessa tulee olla erityisosaamista ja -perehtyneisyyttä edellyttäviin tehtäviin kohdennettua työvoimaa.

Tulosalueiden tehtävänä on ollut suunnitella toimintansa organisoiminen siten, että se vastaa alueelliselle toiminnalle asetettavia laadullisia ja määrällisiä vaatimuksia. Teknisellä tulosalueella erikoistumista katsotaan tarvittavan mm. varushuollon toimintojen kehittämiseen ja ylläpitämiseen koko maakunnan alueella teknisen päällikön ja varusmestarin alaisuudessa. Pelastustoimen varushuollossa tarvitaan virka-, työ- ja suoja-asujen huollon ja korjaamisen edellyttämää osaamista ja asiantuntemusta, jolla turvataan pelastustoimintatilanteissa varusteilta vaadittavien suojausominaisuuksien säilyminen tai voidaan lisätä suojausominaisuus.

Pelastuslaitoksella on ollut määräaikaisena projektityöntekijänä ompelija, jonka tehtävänä on ollut virkavaateuudistukseen liittyvät virka- ja työvaatteiden ompelutyöt sekä lisäksi käyttövaatteiden pesu- ja korjaustyöt. Projektin suunniteltiin kestävän kolme vuotta, johon mennessä kaikki virkavaatteet on saatu vaihdettua uusien määräysten mukaisiksi, ja projekti päättyy vuoden 2011 lopussa. Projektin kuluessa on oman ompelimon ja vaatehuollon työmäärä jatkuvasti lisääntynyt toisaalta pesu- ja korjaustyön vaatiminen erityismenetelmien ja toisaalta oman työn edullisuuden takia. Nyt perustettavaksi esitettävällä varushuoltajan työsuhteella muutetaan aikaisempi määräaikainen työsuhde toistaiseksi voimassa olevaksi ja tehtävään otetaan sitä ompelijan nimikkeellä peräkkäisillä määräaikaisilla työsuhteilla tehnyt työntekijä.

Varushuoltajan tehtäväkuvana on virka-, työ- ja suojavaatteiden hoito-, huolto- ja korjaustyöt. Työsuhteen kelpoisuusvaatimukseksi esitetään sellainen aikaisempi työkokemus, jota tehtävän hoitaminen edellyttää sekä vähintään B-luokan ajokortti.

Työsuhteen tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitetään 1.585,52 € / kk. Palvelussuhteessa noudetaan KVTES:n ehtoja sekä yleistyöaikaa. Työsuhde esitetään perustettaviksi 1.1.2012 alkaen.

Liite 1Esitys varushuoltajan työsuhteen perustamiseksi

Varushuoltajan työsuhteen perustaminen ja työsuhteen täyttäminen pelastuslaitoksen palveluksessa tällä hetkellä työskentelevällä on toiminnan kannalta tarkoituksenmukaista ja välttämätöntä eikä nosta aluepelastuslaitoksen henkilöstön määrää eikä myöskään palkkamenoja. Näin ollen vakanssin perustamisesitys on toteutettavissa henkilöstömäärän tavoitetason ja talousarvion puitteissa. Esitys sisältyy Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnan 13.9.2011 § 68 hyväksymään työvoiman käyttöä koskevaan suunnitelmaan.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta perustaa 1.1.2012 alkaen varushuoltajan työsuhteen, jonka

- kelpoisuusvaatimuksena on sellainen aikaisempi työkokemus, jota tehtävän hoitaminen edellyttää sekä vähintään B-luokan ajokortti

- palvelussuhteessa noudatetaan KVTES:n ehtoja

- työaika on yleistyöaika (38,25 tuntia viikossa) ja

- tehtäväkohtainen palkka on 1.585,52 € / kk.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli pelastuspäällikkö Mika Kontio.

Jakelu

tiedvsaluepl/palkanlaskenta
tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut


Liitteet:

Vsaluelk § 89
Liite 1:Esitys varushuoltajan työsuhteen perustamiseksi