Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta9317.11.2011

5977-2011 (642)

Vuokrasopimuksen tarkistaminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 93

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 7.11.2011:

Loimaan kaupunginhallitus on 2.5.2011 päättänyt esittää Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselle vaatimuksen Loimaan paloaseman vuokrasopimuksen ehtojen muuttamisesta vastaamaan Liedon ja Raisio-Naantalin vuokrasopimusehtoja. Vuokrasopimusta halutaan Loimaan toimesta tarkentaa myös öljyntorjuntavaraston käytön osalta.

Liite 1Loimaan kaupunginhallituksen esitys 2.5.2011

Vuokrasopimuksen muutos öljyntorjuntavaraston osalta perustuu saatuun avustukseen, jonka ehtona on, että varastoa ei saa käyttää muuhun kuin öljyntorjuntavarastokäyttöön. Muutosehdotus on nykyistä vuokrasopimusta tarkentava ja perusteltu.

Loimaan kaupunginhallituksen vaatimus vuokrasopimuksen muuttamisesta paloasemakiinteistön osalta vastaamaan kaksi vuotta myöhemmin laadittuja Liedon ja Raisio-Naantalin paloasemakiinteistöjen vuokrasopimuksia on vaatimukseltaan edellistä laajempi. Pelastuslaitoksella ja Loimaan kaupungilla on kiinteistöstä vuonna 2009 tehty vuokrasopimus, joka vastaa yhteisesti neuvoteltuja sopimusehtoja ja paloasemakiinteistön vuokrausten yleisiä periaatteita. Neliövuokraksi sovittiin tuolloin Loimaan alueen markkinavuokra x 1,5 (paloasemakiinteistöjen vuokrausten yleisten periaatteiden mukaisesti) ja sopimus laadittiin bruttovuokrasopimukseksi eriyttäen siitä siivouskustannukset, joista vastaa pelastuslaitos. Vuokra on sidottu elinkustannusindeksiin ja vuokrasopimus on voimassa 30.11.2030 asti. Nyt vaadittu muutos tarkoittaisi käytännössä vuonna 2009 päätetyn ja myöhemmin indeksitarkastetun neliövuokran pilkkomista useampaan tekijään.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää valtuuttaa pelastusjohtajan neuvottelemaan Loimaan kaupungin kanssa vuokrasopimuksen tarkennuksista, mutta kuitenkin niin, että pelastuslaitokseen kohdentuvat kustannukset eivät saa olennaisesti muuttua.

PäätösVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päätti valtuuttaa pelastusjohtajan neuvottelemaan Loimaan kaupungin kanssa vuokrasopimuksen tarkennuksista.

Lautakunta päätti lisäksi, että

- pelastusjohtajan kanssa neuvotteluihin osallistuvat lautakunnan puheenjohtaja Pia Lindell ja jäsen Pasi Markula ja

- neuvottelutulos tuodaan lautakunnalle tiedoksi.

Päätös tehtiin yksimielisesti esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta.

Asian esitteli pelastuspäällikkö Mika Kontio.

Jakelu

tpvLindell Pia
tpvMarkula Pasi
tpvSainio Jari


Liitteet:

Vsaluelk § 93
Liite 1:Loimaan kaupunginhallituksen esitys 2.5.2011