Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta7819.10.2011

3981-2010 (033)

Paloasemien turvallisuus- ja kuntokartoitus (EAKR -projekti)

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 78

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 26.9.2011:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos on saanut päätökseen projektin: Paloasemien turvallisuus- ja kuntokartoitus Loimaan, Vakka-Suomen ja Turunmaan alueilla.

Hankkeessa kartoitettiin Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen käytössä olevien paloasemien turvallisuus ja kunto. Hankkeeseen ja hankerahoitukseen liittyen kartoitettiin 33 paloasemaa ja kaksi palokunnantaloa sekä hankkeen ulkopuolelta omarahoitteisesti lähes vastaava määrä kiinteistöjä (Turun alue ja Salon alue).

Kiinteistöissä suoritetut kartoitukset sisälsivät kiinteistökohtaisen kuntokartoituksen, sähkötarkastuksen, palotarkastuksen sekä työsuojelutarkastelun samalla kertaa. Pelastuslaitoksen saama hyöty turvallisuus- ja kuntokartoituksesta on saada puolueetonta tietoa käytössä olevien kiinteistöjen kunnosta ja niiden lähivuosien korjaustarpeista sekä tukea osaltaan kiinteistöjen omistajien mahdollisia ylläpito- ja peruskorjaussuunnitelmia. Lisäarvona hankkeen avulla saatiin arvokasta tietoa myös mm. asemien energiataloudellisuudesta ja mahdollisuudesta sitä kautta vaikuttaa energiakulutukseen.

Hankkeesta saadut kiinteistökohtaiset aineistot toimitetaan ainoastaan kiinteistöjen omistajille. Aluepelastuslautakunnalle esitellään valmistunut aineisto kokouksen yhteydessä.

Valmistunut aineiston lähetetään pelastuslaitoksen tilahanketyöryhmälle jatkovalmisteluun, jonka tavoitteena on luoda esitys lyhyen ja pitkän aikavälin toimenpiteistä osana palvelutasopäätöstä ja paloasemaverkkopäätöstä (visio 2017). Työturvallisuuteen liittyvien asioiden osalta pelastuslaitos reagoi välittömästi yhteistyössä kiinteistön omistajan kanssa

Liite 1EAKR -projektin loppuraportti

Hankkeelle asetetut tavoitteet saavutettiin erinomaisesti.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta merkitsee projektin päättymisen tiedokseen ja lähettää valmistuneen aineiston pelastuslaitoksen tilahanketyöryhmälle jatkovalmisteluun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvTilahanketyöryhmä


Liitteet:

Vsaluelk § 78
Liite 1:EAKR -projektin loppuraportti