Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta8319.10.2011

11608-2011 (114)

Sairaankuljetuspäällikön viran (vak.nro 100574) nimikemuutos ensihoitopäälliköksi

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 83

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta:

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päätti 15.6.2011 § 51 aluepelastustoimen uudesta toimintasäännöstä, joka tulee voimaan 1.1.2012. Toimintasäännön keskeisin muutos on maantieteellisen tulosaluejaon poistaminen ja toiminnallisten tulosalueiden vahvistaminen aluepelastuslaitoksen toiminnan johtamisessa. Muutos vaikuttaa sekä laitoksen organisaatioon että tulosaluetason virka- ja henkilöjärjestelyihin. Samalla päivitettiin sairaankuljetuksesta ja ensihoidosta vastaavan yksikön päällikön virkanimike vastaamaan terveydenhoitolaissa tehtäväkokonaisuudesta käytettyä nimitystä.

Alueellista pelastustointa perustettaessa ja käynnistettäessä vuoden 2004 alusta sisältyi alueellisen pelastustoimen tehtäviin erillisten sopimusten mukaisesti suoritettavat sairaankuljetuspalvelut ja tehtäviä varten perustettiin pelastuslaitokselle mm. sairaankuljetuspäällikön virka. Sairaankuljetuksen järjestämisvastuu on ollut kuntien terveysviranomaisilla, mutta vuonna 2011 vastuu on siirtynyt sairaanhoitopiireille. Toiminta on myös muuttunut sairaankuljetuksesta entistä enemmän potilaan hoitamisen suuntaan sekä laajentunut ensivastetoiminnan suuntaan. Kokonaisuudesta käytetään uusitussa terveydenhoitolaissa nimikettä ensihoitopalvelut, joka sisältää potilaan kiireellisen hoidon hoitolaitoksen ulkopuolella, ensihoitovalmiuden ylläpidon, tarvittaessa psykososiaalisen tuen järjestämisen, osallistumisen suuronnettomuuksiin ja erityistilanteisiin varautumiseen sekä virka-avun antamiseen muille viranomaisille.

Lainsäädännössä ja tehtäväkentässä tapahtuneiden muutosten johdosta on perusteltua muuttaa myös tehtäväkokonaisuudesta pelastuslaitoksessa vastaavan viran nimike sairaankuljetuspäälliköstä ensihoitopäälliköksi. Vakanssin muut perustiedot ja palvelusuhteen ehdot säilyvät ennallaan.

Sairaankuljetuspäällikön virkaa on vuoden 2004 alusta saakka hoitanut Markku Rajamäki, jolla on tehtävän edellyttämä kelpoisuus. Rajamäki on tehnyt aloitteen virkanimikkeen muuttamiseksi.

Liite 1Sairaankuljetuspäällikön viran nimikemuutos (lomake)

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että sairaankuljetuspäällikön virkanimike muutetaan 1.1.2012 alkaen ensihoitopäälliköksi.

Viran palvelussuhde-ehdot eivät muutu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut
tiedJokinen Kaija
tiedRajamäki Markku


Liitteet:

Vsaluelk § 83
Liite 1:Sairaankuljetuspäällikön viran nimikemuutos (lomake)