Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta7719.10.2011

10434-2011 (011)

Varsinais-Suomen pelastuslaitos: Strategia toimeksi - muutosvoimana ihmiset -kehittämisprojekti

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 77

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 11.10.2011:

Varsinais-Suomen pelastuslaitos on käynnistämässä yhteistyötä Turun ammattikorkeakoulun ja Työsuojelurahaston kanssa 1.11.2011 alkaen kehittämisprojektin, johon Työsuojelurahasto on myöntänyt 28.9.2011 kehittämisavustuksen.

Hankkeen päätavoitteet ovat 1. strategian täsmentäminen ja konkretisoiminen sekä yhteinen tulkinta organisaation kaikilla tasoilla, 2. esimiestyön ja yhtenäisen esimieskulttuurin kehittäminen ja 3. sisäisen viestinnän ja työhyvinvoinnin kehittäminen.

Kehittämisprosessi toteutetaan yhteistoiminnallisin menettelyin ja siinä sovelletaan Muutospaja -työskentelyn ideaa, vaiheita ja työvälineitä. Kehittämismenetelmät työstetään kokemuksellisen oppimisen periaatteita noudattaen. Olennaista on, että Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen henkilökunta oppii arvioimaan ja reflektoimaan omaa toimintaansa ja kertomaan siitä onnistumisen tarinoita.

Työhön soveltamiseen ja strategian maastouttamiseen arjen toimintaan hyödynnetään räätälöityjä työkirjoja ja pienryhmätoimintaa. Sisäiset pienryhmät tukevat strategian maastouttamista ja yhteistä oppimista, jossa tavoitteena on yhteisen ymmärryksen rakentaminen. Pienryhmät saavat tarvittaessa ulkopuolista tukea käytännön toimintaan. Pienryhmätoiminnasta luodaan pysyvä käytännönläheinen toimintamalli työyhteisön kehittämiseen liittyvissä asioissa.

Kehittämisprojektin tulokset ovat käytettävissä helmikuussa 2013 ja projektiin on ilmoittautunut 34 henkilöä. 

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta merkitsee asian tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.