Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta5615.06.2011

3874-2011 (061)

Salainen asia. Öljyntorjunnan hankintoja

Tiivistelmä:

Öljyntorjuntakalustosta on saatu tarjoukset KK-Module Oy:ltä, Lamor Corporation LLC:ltä, Rauplan Oy:ltä ja Telko Oy:ltä. Lamor Corporation LLC:ltä ehdotetaan hankittavaksi hydraulitoiminen harjakerääjä (skimmeri), kelluva suur öljynkeräystankki, hydraulitoiminen harjakeräilijä, hydraulitoiminen öljypuomin kela ja E-luokan öljyntorjunta-aluksen keulakerääjä. Rauplan Oy:ltä ehdotetaan hankittavaksi öljyn keräämiseen ja tilapäiseen säilyttämiseen soveltuvia säkkejä. Telko Oy:ltä ehdotetaan hankittavaksi A-öljyntorjuntapuomia ja öljyntorjuntaan soveltuvaa rannansuojamattoa.

Vsaluelk § 56

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Maiju Skyttä 30.5.2011:

 

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia tarjouspyynnöllä 12.4.2011 (3874–2011) öljyntorjuntakalustosta.

 

Kansallinen hankintailmoitus julkaistiin HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö julkaistiin internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjoukset otetaan huomioon ja hyväksytään hankittavilla määrillä tuotteittain seuraavasti:

 

·Hydraulitoiminen harjakerääjä (skimmeri), 1 kpl

·Ns. mekaanista A-öljyntorjuntapuomia 150 m

·Öljyntorjuntaan soveltuvaa rannansuojamattoa, 950 m

·Öljyn keräämiseen ja tilapäiseen sälyttämiseen soveltuvia säkkejä (noin 470 l vetoisia) 700 kpl

·Ns. kelluva suur öljynkeräystankki

·Hydraulitoiminen harjakeräilijä, 2 kpl

·Hydraulitoiminen öljypuomin kela, 1 kpl

·E-luokan öljyntorjunta-aluksen keulakerääjä, 1 kpl

 

Annettuun määräaikaan, 12.5.2011 kello 11.00, mennessä tarjoukset saatiin seuraavilta tarjoajilta: KK-Module Oy, Lamor Corporation LLC, Rauplan Oy, Telko Oy.

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

 

Tarjoajien taloudelliset, tekniset ja muut edellytykset hankinnan toteuttamiseksi arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoukselle asetetuissa vähimmäisvaatimuksissa mainituin perustein.

 

Tarjoajat täyttävät tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 

Hankintalain 46.1 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailusta.  Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu tarjoajien tasapuolisen kohtelun vaatimuksen sekä yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden edellyttävän tarjousten olevan tarjouspyynnön mukaisia. Hankintayksikön tulee siten hylätä sellaiset tarjoukset, jotka eivät vastaa tarjouspyynnön vaatimuksia.

 

Tarjousvertailussa tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu voi toteutua ainoastaan, jos tarjoukset ovat keskenään yhteismitallisia ja vertailukelpoisia. Hankintayksikkö on velvollinen hylkäämään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen silloin, kun tarjouksen puutteellisuus tai tarjouspyynnön vastaisuus vaarantaa tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun tarjousvertailussa.

 

Tarjouspyynnössä tarjoukselle asetetuissa vähimmäisvaatimuksissa ilmoitettiin, että tarjouksen tulee olla voimassa vähintään 4 kk tarjouksen viimeisestä jättöajasta lukien.

 

KK-Module Oy on tarjouksessaan ilmoittanut, että tarjous on voimassa 30.6.2011 asti.

 

Tarjouspyynnön kohdassa 14, toimittajan oman alan ehdot ilmoitettiin, että omia sopimusehtoja (kuten esim. hinnanvaraumia tai poikkeavia maksuehtoja) ei voi esittää tarjouksessa. Tarjouspyynnön kohdassa 8, tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset on ilmoitettu, että tarjoajan tulee sitoutua noudattamaan julkisten hankintojen yleisiä sopimusehtoja (JYSE 2009 tavarat), mikäli tarjouspyynnössä tai sopimuksessa ei muuta edellytetä.

Lisäksi tarjouspyynnön kohdassa 8 on edellytetty, että tarjous liitteineen tulee laatia suomen kielellä.

 

Telko Oy:n tarjouksessa on ilmoitettu yleiset ehdot: Orgalime S2000, jotka ovat ristiriidassa JYSE 2009 tavarat - sopimusehtojen kanssa. Telko Oy on ilmoittanut, että Orgalime S2000 - sopimusehdot koskevat vain tarjouksen positioita 5 ja 7.

 

Edellä esitetyin perustein KK-Module Oy:n tarjous on kokonaisuudessaan tarjouspyyntöä vastaamaton ja Telko Oy:n tarjous on tuotteiden 5, kelluva suur öljynkeräystankki ja 7, hydraulitoiminen öljypuomin kela osalta tarjouspyyntöä vastaamaton ja ne tulisi hylätä.

 

Lamor Corporation LLC:n ja Rauplan Oy:n tarjoukset täyttävät kokonaisuudessaan tarjouspyynnön vaatimukset. Telko Oy:n tarjous täyttää tuotteen 2, mekaaninen A-öljyntorjuntapuomi ja tuotteen 3, öljyntorjuntaan soveltuva rannansuojamatto osalta tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjousten vertailuun tulee ottaa vain tarjouspyynnön mukaisia tarjouksia.

 

Tarjousten hintavertailu

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se tai ne, jotka ovat hinnaltaan halvimpia.

 

Tarjousten hintavertailu esitetään oheisella liitteellä.

 

Liite 1           Tarjousten hintavertailu

 

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, tekninen päällikkö Pertti Soininvaara 7.6.2011:

 

Esitän, että

·KK-Module Oy:n tarjous hylättäisiin kokonaisuudessaan tarjouspyyntöä vastaamattomana

·Telko Oy:n tarjous hylättäisiin tuotteen 5, kelluva suur öljynkeräystankki ja tuotteen 7, hydraulitoiminen öljypuomin kela osalta tarjouspyyntöä vastaamattomana

·Lamor Corporation LLC:ltä hankittaisiin Minimax 12 WS-merkkinen hydraulitoiminen harjakerääjä (skimmeri), LFT C16-merkkinen kelluva suur öljynkeräystankki, Rock Cleaner LRC-merkkinen hydraulitoiminen harjakeräilijä, HSR L 1817-merkkinen hydraulitoiminen öljypuomin kela ja LCB-2/3200-merkkinen E-luokan öljyntorjunta-aluksen keulakerääjä. Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti

·Rauplan Oy:ltä hankittaisiin öljyn keräämiseen ja tilapäiseen sälyttämiseen soveltuvia Alfa-Bag OKT/L 470-merkkisiä säkkejä. Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti

·Telko Oy:ltä hankittaisiin A-puomi öljyntorjuntapuomia ja öljyntorjuntaan soveltuvaa ESTRM-2-merkkistä rannansuojamattoa. Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti

 

Päätöksen kokonaisarvo on 162 470,00 € (alv 0 %).

 

Hankinnan kustannukset maksetaan investointien talousarviotililtä 447910.

 

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, pelastusjohtaja Jari Sainio:

 

Ehdotus       Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että

·KK-Module Oy:n tarjous hylätään kokonaisuudessaan tarjouspyyntöä vastaamattomana

·Telko Oy:n tarjous hylätään tuotteen 5, kelluva suur öljynkeräystankki ja tuotteen 7, hydraulitoiminen öljypuomin kela osalta tarjouspyyntöä vastaamattomana

·Lamor Corporation LLC:ltä hankitaan Minimax 12 WS-merkkinen hydraulitoiminen harjakerääjä (skimmeri), LFT C16-merkkinen kelluva suur öljynkeräystankki, Rock Cleaner LRC-merkkinen hydraulitoiminen harjakeräilijä, HSR L 1817-merkkinen hydraulitoiminen öljypuomin kela ja LCB-2/3200-merkkinen E-luokan öljyntorjunta-aluksen keulakerääjä. Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti

·Rauplan Oy:ltä hankitaan öljyn keräämiseen ja tilapäiseen sälyttämiseen soveltuvia Alfa-Bag OKT/L 470-merkkisiä säkkejä. Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti

·Telko Oy:ltä hankitaan A-puomi öljyntorjuntapuomia ja öljyntorjuntaan soveltuvaa ESTRM-2-merkkistä rannansuojamattoa. Muut ehdot tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti

 

Hankinnan kustannukset maksetaan investointien talousarviotililtä 447910.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisella sopimuksella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmKK-Module Oy
aoLamor Corporation LLC
aoRauplan Oy
aoTelko Oy
tiedKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
tpvSoininvaara Pertti


Liitteet:

Vsaluelk § 56
Liite 1:Tarjousten hintavertailu