Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta2003.03.2011

12302-2010 (015)

Tilahanketyöryhmän raportti

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 20

Pelastuspäällikkö Mika Kontio:

Pelastusjohtaja Jari Sainio nimesi Varsinais-Suomen aluepelastuslaitokselle tilahanketyöryhmän 2.11.2010. Tilahanketyöryhmään ovat kuuluneet pelastuspäällikkö Mika Kontio (pj), aluepelastuslautakunnan puheenjohtaja Pia Lindell, aluepelastuslautakunnan varapuheenjohtaja Kaarlo Alanko, aluepelastuslautakunnan jäsen Hanna Vuola, tekninen päällikkö Pertti Soininvaara, projektisuunnittelija Jani Tuominen ja palomestari /projektivastaava Kari Raatikainen.

Tilanhanketyöryhmän ensisijaisina tehtävinä oli hakea ratkaisuja seuraaviin kysymyksiin: 1) mikä on valmistelu ja päätösprosessi kun uudisrakentamisen toteuttaa kunta ja 2) mikä on päätösprosessi, kun olemassa olevia tiloja korjataan ja/ tai laajennetaan ja milloin päätöksen tekee lautakunta ja milloin pelastusjohtaja?

Tilahanketyöryhmä on päätynyt esittämään ensimmäiseen kysymykseen ratkaisukaaviota, jota voidaan hyödyntää myös vuokrattaessa tiloja muilta kuin kunnilta.

Liite 1Kaavio, paloasemakiinteistön uudisrakentaminen ja vuokraaminen alueellisen pelastustoimen käyttöön.

Kaavion perusydin on toteuttaa paloasemaverkostopäätöksen ja palvelutasopäätöksen mukainen paloasemahanke. Perustana on hankkeen virkamiesvalmistelu ja päätöksentekijänä lautakunta. Hankkeiden ensisijaisena kumppanina on aina paloaseman sijoituskunta. Ensisijaisena tavoitteena on löytää sijaintikunnan ja lautakunnan välille hankkeen toteuttamisesta yhteinen tahtotila. Mikäli yhteistä tahtotilaa ei löydy, mutta paloasematarve on kuitenkin ilmeinen, niin siirrytään vaihtoehtomalliin (aluepelastuslautakunta kilpailuttaa).

Työryhmän toisen tehtävän (kysymyksen) valmisteluun tilahanketyöryhmä hakee jatkoaikaa. Parhaillaan meneillä oleva paloasemien kuntokartoitushanke tuottanee toukokuun loppuun mennessä tiedot paloasemakiinteistöjen kunnosta ja korjaustarpeista, jonka jälkeen on tarkoituksen mukaista tarkastella kokonaisuutta myös korjausrakentamisen päätösprosessien näkökulmasta.

Tilahanketyöryhmä esittää pelastusjohtajalle, että paloasemakiinteistön uudisrakentaminen ja vuokraaminen alueellisen pelastustoimen käyttöön -kaavio otetaan käyttöön prosessia ohjaavana asiakirjana ja että tilahanketyöryhmän toimintaa jatketaan lokakuun 2011 loppuun asti.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta hyväksyy osaltaan paloasemakiinteistön uudisrakentaminen ja vuokraaminen alueellisen pelastustoimen käyttöön -kaavion ja merkitsee tilahanketyöryhmän jatkotoiminnan tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTilahanketyöryhmä


Liitteet:

Vsaluelk § 20
Liite 1:Kaavio, paloasemakiinteistön uudisrakentaminen ja vuokraaminen alueellisen pelastustoimen käyttöön