Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta6717.08.2010
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta7815.09.2010

8054-2008 (065)

Liedon paloasematilojen vuokraaminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 67

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 10.8.2010:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos on pyytänyt tarjoukset Lietoon tarvittavien paloasematilojen vuokraamisesta. Hankintailmoitus julkaistiin HILMA ilmoituskanavassa 2.6.2010 ja tarjoukset pyydettiin viimeistään 9.8.2010 klo 12.00 mennessä. Hankinnassa käytettiin avointa hankintamenettelyä ja valintaperusteena halvinta hintaa. Vuokranantajalta edellytettiin tiettyjä kriteereitä.

Liite 1Tarjouspyyntö Liedon paloasematilojen vuokrauksesta

Määräaikaan mennessä Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos sai tarjoukset seuraavilta yrityksiltä (vuokranantaja):

YIT Rakennus Oy, Skanska Talonrakennus Oy, Rakennus-Salama Oy, Rakennuspalvelu J. Martti & Co ja Kiinteistöyhtymä Kaunisto Juha Kaunisto Jukka.

Rakennuspalvelu J. Martti & Co ilmoitti tarjouksellaan kirjallisesti, ettei jätä varsinaista tarjousta.

Kiinteistöyhtymä Kaunisto Juha Kaunisto Jukka tarjouksen esittämä vuokrahinta ei ollut tarjouspyynnön mukainen. Tältä osin tarjous on tarjouspyynnön vastainen ja tulee hylätä.

Halvimman tarjouksen: pääomavuokra 32.640 €/kk, alv. 0 % on antanut Rakennus-Salama Oy.

Liite 2Yhteenveto lähetetyistä tarjouksista

Pelastusjohtajan Jari Sainio

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää hylätä Kiinteistöyhtymä Kaunisto Juha Kaunisto Jukka tarjouksen tarjouspyynnön vastaisena ja päättää, että Liedon paloasematilat vuokrataan, tarjouspyynnön ja hankkeen muiden asiakirjojen mukaisina, halvimman tarjouksen antaneelta Rakennus-Salama Oy:ltä pääomavuokralla 32.640 €/kk, alv. 0 %. Lisäksi Aluepelastuslautakunta päättää valtuuttaa pelastusjohtajan allekirjoittamaan vuokrasopimuksen.

PäätösAsia palautettiin seuraavien asiakirjojen ja lisäselvitysten liittämiseksi esittelyyn:

- vuokrasopimus;

- kiinteistön käytöstä aiheutuvat sähkön, veden ja siivouksen kustannusvaikutukset, joita ei makseta vuokrassa; ja

- Liedon paloaseman ja Jaanin paloaseman kiinteistö- ja toimintakulujen vertailu uuden paloaseman vastaaviin kuluihin.

Asia palautettiin äänestyksessä äänin 6-7.

Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä käsittelyn jatkamisen puolesta äänestivät Heinonen, Kettinen, Muukkonen, Oksa, Wala ja Lindell (6 ääntä).

Lehden Rantalan kannattamana tekemän palautusehdotuksen puolesta äänestivät Alanko, Lehti, Lehto, Markula, Närvänen, Rantala ja Ylikännö (7 ääntä).

Vsaluelk § 78

Palautus 17.8.2010 § 67.

Pelastuspäällikkö Mika Kontio:

Liedon paloaseman ja Jaanin paloaseman kiinteistö- ja toimintakulujen vertailu uuden paloaseman vastaaviin kuluihin

Liedon nykyisen paloaseman kiinteistökulut (bruttovuokra) on vuodessa noin 52 000 euroa. Paloaseman käyttökustannukset (sis henkilöstömenot) ovat vuodessa noin 900 000 euroa eli yhtensä noin 952 000 euroa.

Jaanin paloaseman kiinteistökulut (bruttovuokra) on vuodessa noin 34 000 euroa. Paloaseman käyttökustannukset (sis henkilöstömenot) ovat vuodessa noin 900 000 euroa eli yhtensä noin 934 000 euroa.

Liedon uuden paloaseman vuokrakulu (pääomavuokra) on vuodessa 391 680 euroa ja ylläpitovuokra enintään 28 260 euroa vuodessa. Arvio sähkön kulutuksesta aiheutuvaksi kustannukseksi on 25 000 euroa vuodessa, arvio lämmityskustannuksiksi on vuodessa 20 000 euroa, arvio jätehuoltokustannuksiksi on 1500 euroa ja arvio siivouksen vuosikustannuksiksi on 7000 euroa.  Paloaseman henkilöstökustannukset vuodessa ovat noin 900 000 euroa.

Liedon uuden paloaseman vuosittaiset kokonaiskustannukset (edellä olevat yhteensä) ovat noin 1 373 440 euroa.

Liite 3Vuokrasopimus

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää hylätä Kiinteistöyhtymä Kaunisto Juha Kaunisto Jukka tarjouksen tarjouspyynnön vastaisena ja päättää, että Liedon paloasematilat vuokrataan, tarjouspyynnön ja hankkeen muiden asiakirjojen mukaisina, halvimman tarjouksen antaneelta Rakennus-Salama Oy:ltä pääomavuokralla 32.640 €/kk, alv. 0 %. Lisäksi Aluepelastuslautakunta päättää valtuuttaa pelastusjohtajan allekirjoittamaan vuokrasopimuksen.

PäätösVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päätti hylätä kaikki Liedon paloasematilojen vuokraamista varten saapuneet tarjoukset, koska tehty tarjouspyyntö ei ole Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunnan 18.12.2008 § 119 päätetyn hankesuunnitelman mukainen.

Lisäksi lautakunta päätti, että

- Liedon korvaavien paloasematilojen rakennushanketta varten jatketaan neuvotteluja kokonaistaloudellisesti edullisimman ratkaisun saamiseksi Liedon kunnan kanssa siten, että Liedon kunta toimii rakennuttajana, ja

- vuonna 2004 hyväksytyt paloasemakiinteistöjen vuokraamisen yleiset periaatteet päivitetään vastaamaan tilanteita, joissa rakennuttajana tai vuokranantajana on jokin muu taho kuin kunta.

Päätös tehtiin nimenhuutoäänestyksellä äänin 6-7, jossa pelastusjohtajan päätösehdotuksen puolesta antoivat JAA-äänen Heinonen, Kettinen, Lehto, Oksa, Ylikännö ja Lindell (6 ääntä) ja päätökseksi tulleen Vuolan Markulan kannattamana tekemän vastaehdotuksen puolesta antoivat EI-äänen Kurvinen, Markula, Muukkonen, Närvänen, Rantala, Kallio ja Vuola (7 ääntä).

Pelastusjohtaja Jari Sainio jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Jakelu

ilmKiinteistöyhtymä Kaunisto Juha Kaunisto Jukka ja Kaunisto Pe
ilmLiedon kunta
ilmRakennuspalvelu J. Martti & Co Oy
ilmRakennus-Salama Oy
ilmSkanska Talonrakennus Oy
ilmYIT Rakennus Oy
tiedKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus


Liitteet:

Vsaluelk § 67
Liite 1:Tarjouspyyntö Liedon paloasematilojen vuokrauksesta
Liite 2:Yhteenveto lähetetyistä tarjouksista

Vsaluelk § 78
Liite 3:Vuokrasopimus