Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta7515.09.2010

9940-2010 (114)

Vakanssin palvelussuhteen muutos (vak.nro 100312, puhelunvälittäjä)

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 75

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta 27.8.2010:

Turun palolaitoksen taloustoimistoon perustettiin 2.12.1991 puhelunvälittäjän virka, jonka tehtäväkuva muodostui palolaitoksen puhelinvaihteen hoitamisesta ja laitoksen taloustoimiston toimistovirkailijatehtävistä. Puhelunvälittäjä noudatti toimistotyöaikaa, virka-ajan ulkopuolella vaihdepalvelut oli siirretty silloin palolaitoksen osastona toimineelle aluehälytyskeskukselle.

Pelastustoimen muututtua alueelliseksi ja aluehälytyskeskuksen siirryttyä valtiolliseksi on vaihteenhoitajan työ muuttunut siten, että perinteisistä toimistotehtävistä on luovuttu ja puhelunvälittäjän tehtäväkuvaksi on muutettu aluepelastuslaitoksen puhelinvaihteen hoitamisen ja laitoksen neuvonta- ja opastuspalvelutehtävien ohella operatiivisten tilanteiden valvomo- ja viestikeskustehtävät. Tehtävä ei edellytä julkisen vallan käyttöä, joten virka on muutettavissa työsopimussuhteeksi. Tehtäväkokonaisuus ja työn luonne ja laatu huomioiden tehtävän työaika määräytyy KVTES:n III luvun § 7 mukaan (yleistyöaika). Uuden tehtäväkokonaisuuden johdosta esitetään tehtäväksi myös nimikemuutos valvomonhoitajaksi.

Puhelunvälittäjän virka vapautuu 1.11.2010 alkaen virkaa hoitavan jäädessä eläkkeelle. Tehtävä on pelastuslaitoksen palvelutoiminnan kannalta sekä operatiivisten tehtävien tukitoimintona välttämätön eikä ole eläköitymisen yhteydessä lakkautettavissa. Vakanssimuutos esitetään tehtäväksi 1.11.2010 alkaen. Koska muutos ei koske viran nykyistä hoitajaa, vaan vasta uutta toimenhaltijaa, ei varsinaisia yt-neuvotteluja muutoksen johdosta ole käyty.

Palvelussuhteessa noudatetaan KVTES:n ehtoja sekä yleistyöaikaa. Työsuhteen kelpoisuusvaatimukseksi esitetään toisen asteen ammatillinen tutkinto tai vastaava aiempi tutkinto Palkkaus määräytyy KVTES:n liitteen 1 hinnoitteluryhmän 01TOI020 mukaan. Työsuhteen viikkotyöajan muutoksesta johtuen esitetään myös työsuhteen tehtäväkohtaiseen palkkaan tarkistusta, tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitetään 1842,00 € / kk (elokuu 2010). Palkantarkistuksen vaikutus vuositasolla on noin 800 €.

Liite 1Esitys puhelunvälittäjän viran muuttamiseksi valvomonhoitajan toimeksi

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää

- perustaa 1.11.2010 alkaen Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, valvomonhoitajan toimen, jonka kelpoisuusvaatimuksena on toisen asteen ammatillinen tutkinto tai vastaava aiempi tutkinto, jossa noudatetaan KVTES:n sopimusehtoja, jonka työaika on yleistyöaika (38,25 tuntia / viikko) ja jonka tehtäväkohtainen palkka määräytyy KVTES:n liitteen 1 hinnoitteluryhmän 01TOI020 mukaan ja on 1842,00 € (+ mahdollinen korotus 1.9.2010 alkaen) kuukaudessa

- lakkauttaa puhelunvälittäjän viran (vak.nro 100312) 1.11.2010 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKeskushallinto, henkilöstöasiat
tpvJokinen Kaija
tpvKoskinen Kirsi
tpvLehmusto Airi
tpvMäkinen Liisa


Liitteet:

Vsaluelk § 75
Liite 1:Esitys puhelunvälittäjän viran muuttamiseksi valvomonhoitajan toimeksi