Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta 53 17.06.2010

7288-2010 (111)

Tiedottajan työsuhteen perustaminen ja palomestarin viran (vak.nro 100586) lakkauttaminen

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 53

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta 2.6.2010:

Aluepelastuslaitoksen toiminnan alkaessa organisoitiin aluepelastuslaitoksen toiminta aikaisemman kunnallisen mallin mukaiseksi. Samalla todettiin, että tulosalueet suunnittelevat toimintansa organisoimisen siten, että se vastaa maakunnalliselle toiminnalle asetettavia laadullisia ja määrällisiä vaatimuksia ja että organisoimisen mahdollisesti edellyttämät henkilöstömuutokset toteutetaan joko olemassa olevan henkilöstön tehtävämuutoksilla tai poistuvan henkilöstön vapaaksi jättämiä vakansseja uusien tehtävien tarpeisiin muuttaen. Maakunnan laajuisena ja erityisesti maakunnalliseen toimintaan liittyvänä pelastustoimessa tulee olla erityisosaamista ja -perehtyneisyyttä edellyttäviin tehtäviin kohdennettua työvoima.

Maakunnan laajuisesti toimivan pelastuslaitoksen valistuksellisen ja operatiivisen tiedottamisen lisäksi on noussut tarve kehittää pelastuslaitoksen organisaatio- ja kriisiviestintää.

Tiedottamisen tehtäväkokonaisuus muodostuu mm. verkkoviestinnästä, sisäisestä ja ulkoisesta julkaisutoiminnasta, intranet-palvelusta, mediaseurannasta ja graafisesta suunnittelusta, joihin tehtäviin tarvitaan sähköisten julkaisujärjestelmien tuntemisen ja osaamisen lisäksi viestintäalan ammattilaisen osaamista. Tällä hetkellä osaaminen on määräaikaisen työsuhteisen työpanoksen varassa. Koulutuksen tulosalue on esittänyt vakanssin perustamista em. tehtäviä varten.

Aluepelastuslaitoksella on tällä hetkellä avoinna oleva palomestarin virka, jonka palkkamäärärahoja on kohdennettu määräaikaisen koulutussuunnittelijan palkkaamiseen pelastuslaitokselle. Palomestarin virka voidaan lakkauttaa tiedottajan työsuhteen perustamisen yhteydessä. Tiedottajan työsuhteen perustaminen ja täyttäminen ei siten nosta aluepelastuslaitoksen henkilöstön tai palkkamenojen määrää. Muutos on toteutettavissa henkilöstömäärän tavoitetason ja talousarvion puitteissa.

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta hyväksyi 20.5.2010 § 44 henkilöstösuunnitelmassaan tiedottajan työsuhteen perustamisen.

Liite 1            Esitys tiedottajan työsuhteen perustamiseksi

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää

perustaa 1.9.2010 alkaen, ensimmäisenä sijoituspaikkana Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, tiedottajan työsuhteen,

- jonka kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi opisto-asteinen tutkinto taikka toisen asteen ammatillinen perustutkinto ja vähintään B-luokan ajokortti,

- jossa noudatetaan KVTES:n työehtoja,

- jonka tehtäväkohtainen palkka on 2602,09 €/kk ja

- työsuhteen työaika on toimistotyöaika (36,25 tuntia / vko)

lakkauttaa palomestarin viran (vak.nro 100586) 1.9.2010 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedvsalpe/palkanlaskenta
tiedKeskushallinto, henkilöstöasiat
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut


Liitteet:

Vsaluelk § 53
Liite 1:Esitys tiedottajan työsuhteen perustamiseksi