Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta3722.04.2010

3981-2010 (033)

Paloasemien turvallisuus- ja kuntokartoituksen EAKR-projektirahoitus

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 37

Pelastuspäällikkö Mika Kontio 21.4.2010:

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos on käynnistämässä projektia: paloasemien turvallisuus- ja kuntokartoitus Loimaan, Vakka-Suomen ja Turunmaan alueilla. Projektista on jätetty EAKR-projektihakemus Varsinais-Suomen liitolle.

Kyseessä on julkisen sektorin, pelastustoiminnan, tehokkuuden parantamisen ja palvelutuotannon selvityksestä. Hanke toteuttaa maakunta-ohjelmaa osaltaan lisäämällä alueellista tasa-arvoa, huomioimalla ympäristötekijöitä ja kartoittamalla Varsinais-Suomen rakennusperintöä.        

Projektin keskeiset toimenpiteet ovat:                    

- paloasemien kuntotarkastus (rakennusten peruskuntokartoitus, kosteusongelmakartoitus,

lämmitysvaihtoehdot, sähkö- ja palotarkastukset)

- jätteiden kierrätyssuunnitelma

- kulttuurihistoriallinen arviointi

- toimenpidesuunnitelma

- kiinteistöseurantaohjelma.

Projektin laadulliset vaikutukset kohderyhmään ja toimintaympäristöön tulevat työturvallisuuden, kiinteistöjen toiminnan taloudellisuuden, toimintavalmiuden ja henkilöstön sitoutumisen kautta, kun saavutetaan käyttökelpoinen ympäristö.

Projektin kokonaiskustannus on 84 460 euroa, josta haettavan EAKR- valtionrahoitusosuus on 71 791 euroa ja pelastuslaitoksen (kuntien) osuus on 12 669 euroa.

Projektiin kuuluu ohjausryhmä, joka nimetään lopullisesti mahdollisesti hyväksyttävän projektihakemuksen jälkeen. Projekti päättyy 31.12.2010.

 

Oheismateriaali 1 EAKR-projektihakemus

 

Pelastusjohtaja Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta merkitsee projektin tiedokseen ja nimeää projektin ohjausryhmään aluepelastuslautakunnan edustajan.

 

PäätösVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta merkitsi projektin tiedokseen ja nimesi projektin ohjausryhmään edustajakseen jäsen Pasi Markulan.

Jakelu

tiedMarkula Pasi