Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta3522.04.2010

14977-2009 (061)

Paineilmalaitteiden hankinta 31.12.2011 päättyvälle sopimuskaudelle

Tiivistelmä:

Paineilmalaitteista on pyydetty tarjoukset 31.12.2011 päättyvälle sopimuskaudelle. Tarjoukset on saatu neljältä tarjoajalta. Puitesopimus ehdotetaan solmittavaksi Finnsa Oy:n kanssa.

Vsaluelk § 35

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Maiju Skyttä 12.3.2010:

 

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen toimeksiannosta avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia tarjouspyynnöllä 19.1.2010 (14977–2009) paineilmalaitteista 31.12.2011 päättyvälle sopimuskaudelle.

 

Hankinnasta lähetettiin ilmoitus Internet-osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi 19.1.2010 julkaistavaksi EU:n viralliseen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED)-tietokannassa EU:n laajuisesti. Tarjouspyyntöasiakirjat olivat saatavilla Internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

 

Hankintaan sai esittää kysymyksiä 10.2.2010 mennessä. Yhteenveto hankintaan liittyvistä kysymyksistä ja vastauksista julkaistiin tarjouspyynnön mukaisesti 15.2.2010 osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

 

Annettuun määräaikaan, 3.3.2010 kello 11.00, mennessä tarjoukset saatiin seuraavilta tarjoajilta: Dräger Suomi Oy, Finnsa Oy, Karske Oy Ab ja Oy Sea Safety Ltd.

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

 

Tarjoajien todettiin täyttävän tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 

Hankintalain 46.1 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun periaate edellyttää, että tarjouksia arvioidaan lähtökohtaisesti sellaisina kuin ne on toimitettu hankintayksikölle tarjousten jättämiselle asetettuun määräaikaan mennessä. Tarjoaja kantaa osaltaan vastuun tarjouksensa sisällöstä.

 

Tarjousvertailussa tarjoajien tasapuolinen ja syrjimätön kohtelu voi toteutua ainoastaan, jos tarjoukset ovat keskenään yhteismitallisia ja vertailukelpoisia. Hankintayksikkö on velvollinen hylkäämään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen silloin, kun tarjouksen puutteellisuus tai tarjouspyynnön vastaisuus vaarantaa tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun tarjousvertailussa.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että omia sopimusehtoja (kuten esim. hinnanvaraumia tai poikkeavia maksuehtoja) ei voi esittää tarjouksessa.

Karske Oy Ab:n tarjoukseen on liitetty omat myyntiehdot, joissa mainitaan, että poikkeuksia ei tehdä ilman Scott:n johdon hyväksyntää. Myyntiehtojen seuraavat kohdat ovat tarjouspyynnön vastaisia: tilauksen vähimmäisarvo, toimitusajat, vastuu, maksu ja riski sekä takuu.

Oy Sea Safety Ltd:n tarjouksessa on ilmoitettu toimituserät: 100 kpl.

 

Dräger Suomi Oy:n ja Finnsa Oy:n tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

 

Tarjousten vertailuun tulee ottaa vain tarjouspyynnön mukaisia tarjouksia.

 

Tarjousten vertailu

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin toimittaja, jolle valitaan yksi varatoimittaja. Varatoimittajaa käytetään, mikäli valitun toimittajan toimituskyky ei riitä.

 

Kokonaistaloudellisen edullisuuden arviointiperusteiksi ilmoitettiin tarjouspyynnössä laitekokonaisuuden hinta ja takuuaika.

 

Hintojen vertailussa halvin paineilmalaitteen kokonaishinta sai 70 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostui suorassa suhteessa halvimpaan (halvin hinta / vertailuhinta x 70).

 

Takuuajan vertailussa:

·60 kk takuu sai 30 pistettä

·48 kk takuu sai 20 pistettä

·36 kk takuu sai 10 pistettä

·24 kk takuu sai 0 pistettä

                                          

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu esitetään oheisella liitteellä.

 

Liite 1           Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

 

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, tekninen päällikkö Pertti Soininvaara 13.4.2010:

 

Esitän, että

·Oy Sea Safety Ltd:n ja Karske Oy Ab:n tarjoukset hylättäisiin tarjouspyyntöä vastaamattomana.

·Paineilmalaitteiden toimittajiksi valittaisiin 31.12.2011 päättyvälle sopimuskaudelle seuraavat toimittajat niiden tarjoamin kiintein kokonaisnettohinnoin (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksien mukaisin ehdoin ja, että mahdollisen option käyttöönotosta päätetään erikseen:

Paineilmalaitteiden ensisijaiseksi toimittajaksi Finnsa Oy ja varatoimittajaksi Dräger Suomi Oy.

 

Päätöksen kokonaisarvo on sitoumuksetta noin 105 000 euroa (veroton).

 

Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos, pelastusjohtaja Jari Sainio 13.4.2010:

 

Ehdotus       Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta päättää, että

·Oy Sea Safety Ltd:n ja Karske Oy Ab:n tarjoukset hylätään tarjouspyyntöä vastaamattomana.

·Paineilmalaitteiden toimittajiksi valitaan 31.12.2011 päättyvälle sopimuskaudelle seuraavat toimittajat niiden tarjoamin kiintein kokonaisnettohinnoin (alv 0 %) sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksien mukaisin ehdoin ja, että mahdollisen option käyttöönotosta päätetään erikseen:

Paineilmalaitteiden ensisijaiseksi toimittajaksi Finnsa Oy ja varatoimittajaksi Dräger Suomi Oy.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja hakemusosoituksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn muutoshakemuksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoDräger Suomi Oy
aoFinnsa Oy
aoKarske Oy Ab
aoOy Sea Safety Scandinavia Ltd.
tiedKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus


Liitteet:

Vsaluelk § 35
Liite 1:Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu