Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta3222.04.2010

4473-2010 (101)

Henkilöstösuunnitelman päivittäminen vuoden 2010 osalta

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 32

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta 14.4.2010:

Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta hyväksyi 14.1.2010 § 5 aluepelastuslautakunnan toimintasuunnitelman vuodelle 2010. Toimintasuunnitelmaan sisältyi henkilöstösuunnitelman (henkilöstöstrategian) päivitys, joka pelastuslaitoksen suunnitelmissa aikataulutettiin vuoden 2011 talousarvion valmisteluun ja tuotavaksi kesäkuun 2010 kokoukseen.

Vuoden 2010 osalta pelastuslaitoksen suunnitellut toiminnalliset muutokset edellyttävät lyhyen aikavälin henkilöstösuunnitelman päivittämistä. Toiminnallisista muutoksista keskeisiä ovat operatiivisen pelastustoiminnan päivystysjärjestelmän uusiminen sekä Medi-Helin lentoavustajajärjestelyjen uusiminen.

Operatiivisen pelastustoiminnan nykyisessä päivystysjärjestelmässä on resurssipulaa, jota on suunniteltu korjattavaksi varallaoloon, työaikaan ja tehtäväkuviin tehtävillä muutoksilla. Muutokset edellyttävät vakanssijärjestelymuutoksia siten, että päivystystehtäviä varten perustetaan vuoromestarin virkoja, joihin suostumuksensa mukaisesti otetaan määräajaksi päivystyskelpoisuuden omaavia viranhaltijoita omista viroistaan vapautettuina ja näihin virkoihin puolestaan ei oteta sijaisia (virat ”jäädytetään” määräajaksi).

Medi-Helin lentoavustajatehtäviä varten suunnitellaan perustettavaksi vastaavan HEMS pelastajan ja viisi HEMS pelastajan virkaa, jotka korvaat nyt käytössä olevat lentoavustajanimikkeet, joihin on sijoitettuina aluepelastuslaitoksen operatiivista ja sairaankuljetuksen henkilöstöä. Muutostarve johtuu ilmailuhallinnon lentoavustajilta edellyttämistä koulutusvaatimuksista. HEMS-tehtäviin perustettaviin virkoihin otetaan määräajaksi suostumuksensa mukaan em. koulutuksen suorittaneita aluepelastuslaitoksen viranhaltijoita omista viroistaan vapautettuina ja näihin virkoihin puolestaan ei oteta sijaisia (virat ”jäädytetään” määräajaksi).

Pelastustoiminnan ja muun pelastustoimen toiminnan laajentuminen alueelliseksi on lisännyt aluepelastuslaitoksen tarvetta erillisen tiedottajan toimeen. Tiedottajan toimi on mahdollista perustaa vapautunut virka muuttamalla, jolloin laitoksen vakanssimäärä ei kasva, ja toimeen on mahdollista ottaa aluepelastuslaitoksen palveluksessa jo tällä hetkellä oleva, jolloin myöskään henkilömäärä ei kasva.

Aluepelastuslaitos on laatinut vuoden 2010 osalta henkilöstösuunnitelman päivityksen.

Liite 1Aluepelastuslaitoksen henkilöstösuunnitelman päivitys vuodelle 2010

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusVarsinais-Suomen aluepelastuslautakunta hyväksyy aluepelastuslaitoksen laatiman henkilöstösuunnitelman päivityksen vuodelle 2010 toimeenpantavaksi.

PäätösAsia pantiin pöydälle Markulan Lehden kannattamana tekemästä ehdotuksesta.


Liitteet:

Vsaluelk § 32
Liite 1:Aluepelastuslaitoksen henkilöstösuunnitelman päivitys vuodelle 2010