Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta 113 17.12.2009

15603-2009 (065)

Alastaron, Dragsfjärdin ja Someron puolivakinaisten palokuntayhdistysten yhdistyssopimus

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 113

Pelastuspäällikkö Juha Virto:

Varsinais-Suomen maakunnan alueella toimii vakinaisen ja vapaaehtoisten palokuntien lisäksi viisi puolivakinaista palokuntaa, joissa toimivien jäsenten kanssa pelastuslaitos on solminut henkilökohtaiset työsopimukset. Työsopimukset ovat työsuoriteperusteisia, jolloin palkkakustannukset syntyvät ainoastaan työsuoritteista (pelastustoiminta, toimintaan liittyvä harjoittelu). Tämän lisäksi puolivakinaiset palokunnat ja niiden henkilöstö suorittavat valistusta ja neuvontaa toimialueillaan, josta syntyvät menot on katettu pääosin yhdistysten varoista.

Puolivakinaisten palokuntien toiminnan tehostamiseksi pelastuslaitos käynnisti vuonna 2008 neuvottelut, joissa kartoitettiin puolivakinaisten palokuntien halukkuutta samansisältöisen palokuntasopimuksen solmimiseen pelastuslaitoksen kanssa kuin on aikaisemmin solmittu sopimuspalokuntien (VPK) kanssa. Sopimuksen tavoitteena on luoda puolivakinaisille palokuntayhdistyksille nykyistä paremmat edellytykset toiminnan ylläpitämiselle sekä sen kehittämiselle (mm. henkilöstörekrytointi).

Kartoitusten jälkeen sopimusneuvottelut käynnistettiin Alastaron, Dragsfjärdin sekä Someron puolivakinaisten palomiesyhdistysten kanssa. Em. yhdistykset ovat ilmoittaneet myönteisen kannan sopimuksen solmimiseen.

Varsinais-Suomen aluepelastustoimen johtosäännön mukaan aluepelastuslautakunta huolehtii tarpeellisten sopimusten tekemisestä vapaaehtoisten palokuntien, laitospalokuntien ja muiden palveluiden tuottajien kanssa.

Oheismateriaali 1Palokuntayhdistysten yhdistyssopimusluonnos

Oheismateriaali 2Yhdistyssopimuksen pisteytystaulukko

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusAluepelastuslautakunta päättää myöntää pelastusjohtajalle oikeuden allekirjoittaa Alastaron, Dragsfjärdin sekä Someron puolivakinaisten yhdistysten kanssa yhdistyssopimukset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAlastaron palomiehet ry
tiedDragsfjärds halvordinarie brandkår
tiedSomeron Seudun Palomieskerho ry
tiedSainio Jari