Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Varsinais-Suomen aluepelastuslautakunta 101 17.12.2009

15501-2009 (049)

Aluepelastuslautakunnan ja aluepelastuslaitoksen laskujen hyväksyminen vuonna 2010

Tiivistelmä: -

Vsaluelk § 101

Hallintopäällikkö Olavi Leppäranta:

Turun kaupungin taloussääntöä täydentävien yleisohjeiden (Kh 22.2.1999 § 252) III luvun 9 §:n 2. kohdan mukaan lauta- tai johtokunnan taikka kaupunginhallituksen on vuosittain määrättävä henkilöt, jotka sen puolesta hyväksyvät menot, jollei hyväksyjää ole määrätty johto- tai toimintasäännössä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen johtosäännön mukaan pelastuslaitosta johtaa pelastusjohtaja, jonka alaisuudessa on pelastustoimen johtosäännön mukaan kolme pelastuspäällikköä ja näiden alaisuudessa edelleen (maantieteellisiä ja toiminnallisia tulosalueita johtavat) 10 tulosaluepäällikköä. Hyväksymisvaltuudet on tarkoituksenmukaista päättää siten, että koko pelastustointa koskevat laskut hyväksyy pelastusjohtaja sekä hankintavaltuuksiensa puitteissa pelastuspäälliköt ja tulosaluepäälliköt johtamiensa tulosalueiden osalta. Pelastusjohtajan tai pelastuspäälliköiden ollessa estyneitä hyväksyy laskut sijaiseksi määrätty pelastuspäällikkö ja pelastuspäälliköt hyväksyvät johtamiensa tulosalueiden laskut hyväksymään oikeutettujen ollessa estyneitä.  (Hankintavaltuusrajoiksi pelastuspäälliköille esitetään 5.000 € ja tekniselle päällikölle 3.000 € sekä muille tulosaluepäälliköille 1.000 €.)

Hyväksymiseen oikeutetuista henkilöistä sekä heidän hyväksymisoikeudestaan on kunkin vuoden aluissa ilmoitettava kassayksiköille sekä reskontran hoitajille.

Pelastusjohtaja Jari Sainio:

EhdotusAluepelastuslautakunta päättää, että

- lautakunnalle ja aluepelastuslaitokselle vuodelle 2010 osoitetut laskut hyväksyy pelastusjohtaja ja hänen estyneenä ollessaan varamieheksi määrätty pelastuspäällikkö,

- tulosalueille osoitetut laskut hyväksyy asianomainen pelastuspäällikkö tai tulosaluepäällikkö hankintavaltuuksiensa puitteissa, ja näiden estyneenä ollessa sijaiseksi määrätty tai sektoria johtava pelastuspäällikkö, ja

- pelastusjohtajaa henkilökohtaisesti koskevat laskut hyväksyy lautakunnan puheenjohtaja.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, talousasiat
tiedRevisiotoimisto
tiedAarnio Raimo
tiedAlanko Kari
tiedElovaara Jorma
tiedKaituri Juho
tiedKaituri Pentti
tiedKontio Mika
tiedLahtinen Timo
tiedLeino Kari
tiedLeppäranta Olavi
tiedLindström Torbjörn
tiedNenonen Petri
tiedRajamäki Markku
tiedSainio Jari
tiedSoininvaara Pertti
tiedVirto Juha